Pozdravljeni,
tudi mene zanima glede koznih znamenj. Imam jih kar veliko, niso pa nic izbocena ali kako drugace izstopajoca, samo veliko jih je, prevsem po hrbtu, sicer pa povsod.
Pred kratkim me je zdravnik vprasal, ce sem ze bil kdaj zaradi njih pri dermatologu (nisem).
Zdi se mi, da nastajajo zelo hitro, verjetno se hitreje, ko sem na soncu, na morju.
Ali je sploh smiselno in mogoce odstraniti toliko znamenj? Zakaj se pojavljajo? V mladosti sem imel sicer kar normalno in cisto kozo, zdaj pa je taka. Vem, da se je treba sprejeti, ampak vseeno me motijo in mislim, da ni samo necimrnost, ampak tudi zaskrbljenost.
Hvala in lp!
znamenja, ki so v nivoju kože se večinoma ne odstranjuje z laserjem, temveč z izrezom. Pregled pri dermatologu potrebujete, da le ta ugotovi, ali je katero od vaših znamenj “suspektno” oziroma potrebno odstranitve.
Glede na to, da imate več znamenj jih je smiselno en krat letno pregledati, verjetno pa bo potrebno od časa do časa kakšno tudi odstraniti. Vseh znamenj ne odstranjujemo, le tiste, ki so nevarna oz. potencialno nevarna.
lp,