laserski zahvat
Doktore,
Mene isključivo zanima da li je sam zahvat laserskog skidanja dioptrije bolan?? Svašta sam čula i čitala ali bi voljela direktno odgovor od stručnjaka jer sve ostalo nije za vjerovati… super su ovi forumi ali ne kad se ljudi međusobno dopisuju, ovo je definitivno super varijanta “online savjeta”
hvala Vam
Poštovana,
zahvat sam po sebi nije bolan, već je više neugodan, a tu veliku ulogu igra i strah. Prije samog zahvata stavimo vam anestetik u obliku kapi za oko. Dakle, zahvat nije bolan, više je neugodan.
Lijepi pozdrav,
dr. Dean Šarić
Pozdrav, nosim naočale od osnovne škole i htjela bih se riješiti dioptrije. Kratkovidna sam, moja dioptrije se kreće oko 2 (nisam točno sigurna), ali imam i astigmatizam. Koja metoda laserske operacije bi bila u mom slučaju najbolja? Pretpostavljam da bih ja zbog astigmatizma trebala odabrati LASIK metodu? Koja je uopće razlika između standard, advanced customvue i idesign?
Poštovana,
standard je klasična operacija koja je danas pomalo zastarjela
Advanced CustomVue je naprednija metoda kojom se skraćuje oporavak,
poboljšava noćni vid, kvaliteta vida također. Metoda iDesign je još
suvremenija i 5x preciznija od CustomVue.
Intralase je laserska (za razliku od mehaničke) metode izrade “poklopca”.
Dakle svakako bih Vam pogotovo obzirom na astigmatizam preporučio jednu od
dvije naprednije metode. Lasik (intralase) ili PRK ovisi o Vašoj odluci,
svakako je LASIk jednostavniji, brži oporavak, bez bolova u odnosu na PRK.
Lijepi pozdrav,
dr. Dean Šarić
Dobar dan. Ja sam prije tri mjeseci bila na laserskoj operaciji u jednoj poliklinici. DO sada sam obavila kontrolu i sve je bilo kako treba biti. Sad sam dobila neke teškoće u očima, oči su mi jako teške, male, ko da su mi rubovi oči crveni. Ne primjetim da bi slabije vidjela ali se bojim da se s tim nešto nije zakompliciralo.
Kako dugo se nakon laserske operacije moraju stavljati umjetne kapi u oko? Ja sam ih dva mjeseca stalno stavljala, sad ih mjesec dana jako slabo stavljam, ali oči ko da su mi počele naglo biti suhe. Je li to zbog toga što ne koristim više redovito umjetne kapi? Mogu li one stvoriti ovisnost?
Poštovana,
izrazite svoju zabrinutost doktorima u klinici gdje ste se operirali. Lijepi pozdrav,
Optical Express
Poštovani,
svakako kapati oči ako je suhoća u pitanju, nećete postati ovisni.
Lijepi pozdrav,
dr. Dean Šarić
Dobar dan doktore. nepažnjom mi zna u oko doći šampon kod tuširanja. a bila sam na laserskoj prije oko 3 meseca. može li sapunica oštetiti vid??
Forum je zaprt za komentiranje.