Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost laserska operacija oči

laserska operacija oči

Hmm.. jaz imam pa dioptrijo -2 ali -3, je to dovolj visoka za operacijo?

Ma sej to pa ni tolk, kaj sploh jamraš 🙂 Ja ne vem, če te zelo moti, pol je najbrž dost. Najbolš bo, da vprašaš na kakšni kliniki. Ajde, LP!

ja je dovolj visoka, da ne vidiš:)

Moj oče je šel na to lasersko operacijo, že leta 1999 in je d best! Zadovoljen, brez dioptrije, brez bolečin.
U bistvu je blo tko, da je želel biti brez očal pri športu. Najprej je probal z lečami,a mu nobene niso ustrezale. Potem pa so šli trije prjatli na informativni pregled v Žalec k Irmanu. Moj oči niti ni dobro vedel, v kaj se spušča, ga je pa stvar zanimala. No, od vseh treh je bil le moj oče primeren za operacijo. Potem smo prebrskal in obrnil naokorg vse informacije, ki so nam bile dostopne in čez 2 mesca je oči že imel opracijo. Po operaciji je fajn biti nekaj časa brez dela. Oz. stalno moraš nostit sončna očala (tudi doma), ne vem kok tednom ne smeš delat na računalniku, nekaj dni ne smeš voziti avta, pa tko naprej…mal se je treba organizirat v tistem času, ampak je pa potem tolk lepše.
Operacija je trajala zelo zelo malo časa…oči je reku, da je blo v pol ure vsega konc. Vmes mal zasmrdi, kot po zažganem in to je to. Potem so mu oblepli oko in mami ga je pripeljala v Ljubljano.
Čez en teden je imel pregled, vse je blo ok. Je pa res, da je oči privat in si je takrat vzel 2 mesca frej. Potem si je kupil ene 3 modele sončnih špeglov in frajaril celo poletje. lol

Potem imaš še ene dva pregleda. Po kakšnih 14 dneh je oko že čist ok. Mislim, da je jemal ene kapljice, pa treba je bil bolj previden z čistočo in to, ker je takrat oko malo bolj občutljivo.
Potem pa se začne “lovit” občutek. Treba se je navadit na vožjo, dnevno in nočno, oči je imel mal težav s pribiževanjem stvari, ker ni imel občutka. Zdej je vse ok.

Aja, je pa tkole…2 leti mora biti dioptrija stabilna, pa še en kup drugih stvari mora biti ok. Informativni prelged je stal cca 10 tisoč, operacija za eno oko približno 300 tisoč. Moj oče je bil opreran na eno oko, imel je dioptrijo okoli 5, na drugem očesu pa ima 0,5. Zdaj je brez očal, občasno uporablja pri delu očala, zaradi drugega očesa. Garancija za 0 dioptrijo je kao deset let.

Zdej je pa moja babi pred podobno operacijo.

Aja, to da podpišeš, da si se sama odločila in da v primeru, da je kaj narobe, pa itak veš….da sama odgovarjaš. Ampak uspehi so veliki.

Garancije za 0 dioptrijo ni! Lepo ti povejo, da ti bodo dioptrijo popravili na 0, vse pa je potem odvisno od tega, kako se ti oko zaceli. Po 6 ali 8 mesecih šele vidiš, ali bo dioptrija taka kot po operaciji. Meni npr. se je na desnem očesu dioptrija poslabšala in imam sigurno -1 ali kaj takega. V primerjavi z -7 pred operacijo je to sicer zanemarljivo, vendar je pa vseeno dioptrija. Laserska korekcija dioptrije je sicer carska reč, vendar tako ultra mega 100% pa ni 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close