Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost laserska operacija oči

laserska operacija oči

Oj!
Zanima me, če ima kdo tukaj kakršnekoli izkušnje z laserskimi operacijami oči – al pa poznate koga ki je bil itd….? Za katero ordinacijo konkretno gre ( Ljubljana – Morela, Žalec – Irman ali Nova gorica?
Se odločam o tem, pa bi mi prav prišle še kakšne konkretnejše info…
Hvala za kakršnekoli nasvete, LP.

Jaz tudi razmisljam v tej smeri. Kaksna je pa kaj cena za tak poseg?

Meni so poštimali dioptrijo 2 leti nazaj. Vse ok. 10 sekund gledaš v migetajoče lučke in to je to. Ne vem koliko stane poseg zdaj, takrat je bila cena za 1 oko 300.000 sit.

Ja, samo ti laser lahko zjebe oči. Za vedno.

Kako pa vidiš sedaj? Kaj megleno? Menda se po laserski operaciji slabo vidi.

Povej prosim, kje si to opravila. Bi že jutri rad poklical tja. Hvala.

Ja, tlačenje leč v oči dan za dnem, leto za letom, ti pa najbrž nič ne škoduje. Zdej sm Oko sokolovo 🙂 Po operaciji se prav nič megleno ne vidi.

Tut mene zanima. Leče in očala že morijo :(((((

Sodelavka je pred kakšnim letom šla na omenjeno operacijo. Povedala je, da jo je bilo full strah, da bo potem še slabše, a ni bilo tako. Z laserjem ti nekajkrat “ustreli” v oko in takrat se znajdeš v popolni temi (nič ne vidiš), potem pa se ti še samo jasni in jasni. Sedaj vidi super brez leč in očal. Pravi, da ne more verjeti, da lahko po tako dolgih letih spet vidi jasno gore in drevesa itd. Za opreracijo je odštela preko 500 tisočakov za obe očesi, opravila pa jo je nekje v LJ.

Če bi bilo treba in če bi imel denar, bi šel…

LP Jack

500 tisočakov?

Uf, kar precej. Rabim pa še 500 tisoč sit za zobni aparat.

Ja preko 500 tisočakov. Operacijo si moraš plačat sam, ker spada pod luxus in je ZZZS ne plača.

Tak je lajf..

LP Jack

Ja, sam se splača. Po operaciji sem prvič v lajfu (brez leč in očal) vidla registrsko tablico od avtomobila, ki je vozil pred nami 🙂 Jaz sem šla na operacijo v Visus v MB. Mogoče se vam splača še mal počakat, ker gre cena za ta poseg ful hitro dol.

Sem slisal da to dozivljensko drzi???

Sam mi enostavno ni jasno, kako da se po tej operaciji vid vec NE slabsa???

Koliko moraš pa biti star, da ti sploh lahko opravijo ta poseg?

Oči se ti verjetno še vedno slabšajo, greš potem lahko še enkrat?

Lahko se ti poslabša- npr. da rataš daljnoviden na stara leta. Na operacijo naj bi šel takrat, ko se imaš enkrat eno stalno dioptrijo (2 leti al nekaj tacga). In takrat, ko si poln keša.

V tem je problem. Meni se dioptrija še vedno povečuje.

bila sem na operaciji pred tremi mesci, rezultat kar zadovoljiv, na enem očesu je 0, na enem so namenoma pustili malo, ker potem naj ne bi rabil očal do 50 leta. če ti dajo pa na 0, potem je verjetnost, da rabiš že pri 40. To me sicer malo moti, a se moram privaditi. šla sem k Moreli v Lj. Stane 500.000 SIT. Sicer pa je kar mučen operavivni in postop. postopek.

No jaz sem tudi danes naročena za pregled pri njej. Hm, kaj pa je bilo mučno? In kolk časa si počakala med enim in drugim očesom? Mogoče boljš kar nekaj časa počakat – kao če ne rata da imas vsaj enega “OK” – ma ja, slisi se ironicno, ampak dejansko ce se ti npr. potem celo zivljenje blesci, je boljse potem se vedno eno leco uporabljat za drugo oko….

Rita24, jaz pa ne najdem tega Visusa na netu – nimajo nic svoje strani?

VMES JE BILO 1 TEDEN.
Mučen je bil sam poseg, ko dejansko gledaš kaj ti delajo, ful grozen filing, ampak potrpiš tistih 15 min, pa čisto pri miru moraš biti.
Po operaciji pa ti vstavijo zaščitno lečo in ta ti lahko povzroča težave, ker z njo spiš 3-4 dni in mene je ful bolelo, reže te , solzi in blešči. P tistem ko ti dajo lečo ven, je pravo olajšanje.

Ej, pojma nimam. Meni so se itak zamerili, ker so bili v ceno vključeni trije pregledi (na pol leta), pa me po drugem pregledu nihče več pet posto ni jebal. Kar je sicer ful bedno. Meni se pa tudi ni dalo težit in spet vozit v MB, ker je bilo itak vse ok.

Če mene vprašaš bo najbolje, da greš k Irmanu, ker so že najdlje na sceni. Glede same operacije pa tkole: sam postopek (pred laserjem- ko ti fiksirajo veke itd) ni ravno prijeten, vendar je vredno potrpet. Itak ti dajo ena huda pomirjevala prej, tko da si čist skuliran. Sama sem se pred operacijo tudi pozanimala pri folku in nihče ni imel nič slabega za povedat. Meni so mojih skoraj -7 dobro porihtal. Da ne omenjam cilindrov… Sem brez očal in leč zdej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close