Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja laserska operacija kratkovidnosti

laserska operacija kratkovidnosti

zanimajo me vaše morebitne izkušnje z lasersko operacijo kratkovidnosti (-7), kje in za kakšno ceno, morebitne slabe izkušnje, ali operirati, čeprav misliš imeti čez nekaj let še kakšnega otroka (spremembe dioptrije po porodu..)

Hvala, Helena

Pozdravljea!

Izkušenj z lasersko operacijo kratkovidnosti sicer nimam, sem pa do pred kratkih zelo resno razmišljala o njej. Imam zelo visoko dioptrijo (-10) in astigmatizem. Ravno prejšnji teden sem bila na redni kontroli in 16 mesecev po porodu, pa se mi na srečo dioptrija ni poslabšala. Svoji zdravnici neizmerno zaupam, saj k njej hodim že 28 let (stara bom 35) in sem jo vprašala glede tega posega. Povedala mi je, da je to pravzaprav ‘lepotna operacija’, saj očesno zrklo še vedno ostane tako kot je, dioptrija pa je ‘umetno’ zmanjšana. Svetovala mi je, naj počakam še par let. In še to, da ona, ki tudi ima očala, ne bi šla na tako operacijo. Priznam, mi je dalo kar mislit! Če to reče priznana oftalmologinja z dolgoletno, tudi kirurško (dela v bolnici) prakso, potem je že nekaj na tem.
Glede na to, kakšna vsa stanjšana in lahka stekla/plastika se zdaj dobi, sem misel na operacijo res odložila.
Morda ima katera konkretne izkušnje??
N.

Poznam tri osebe, ki so na tej operaciji bile in o njej razmišljam tudi sama – verjetno se bom odločila v maju. Po razgovoru s svojo okulistko sem dobila dober občutek, pacienti, ki so na tej operaciji bili so zelo zadovoljni. Po prvem porodu se mi dioptrija ni spremenila, po drugem se mi je poslabšala za -1. Tudi zdravnica mi je svetovala, da se odločim, ko bom končala s porodi in to mislim, da sedaj sem. Odločila se bom za Žalec, kjer to delajo najdlje in imajo največ izkušenj. Na prvem pregledu ti tudi povedo, kakšne možnosti imaš in kolikšna je verjetnost za uspeh.

New Report

Close