Najdi forum

laserska operacija kratkovidnosti

Odločam se za lasersko operacijo kratkovidnosti (dioptrija 7-) pa me zanimajo vaše izkušnje, kje in za kakšno ceno, ali ste zadovoljni, poznate koga z slabimi izkušnjami, ali jo priporočajo, čeprav nameravaš imeti še kakšnega otroka čez nekaj let (zaradi morebitne spremembe dioptrije po porodu)…

Helena

Za lasersko operacijo moraš izpolnjevati kar nekaj pogojev, nekaj jih vem, za ostale se bo pa najbolje pozanimati na očesni kliniki v Ljubljani;
– moraš biti popolnoma zdrav, to pomeni, nobene sladkorne bolezni, povišanega krvnega tlaka,( za to vem, kaj še spada zraven ne bi vedla )
– dioptrijo moraš imeti vsaj zadnjih 18 mesecev popolnoma enako, se pravi, da se ne spreminja, ( nekateri, preden naredijo to operacijo, zahtevajo, da ti oni kontrolirajo tvoje stanje, se pravi, če se danes prijaviš na operacijo, bo minilo vsaj 18 mesecev, preden ti jo bodo naredili )

ostali pogoji….ne vem

Najprej ti operirajo eno oko, in čez nekaj časa ( dva tri mesece ali pol leta ) pa še drugega, odvisno pač, kako uspešna je bila operacija na prvem očesu. Operacija traja nekaj minut, stane okoli 250 000 sit na eno oko in je večna.

Slaba stran te operacije so:
– bleščavost po operaciji…….zelo dolgo časa, lahko tudi do dveh let
– nezmožnost popravljati morebitnih napak, ki bi se pojavile pri operaciji, se pravi, ko enkrat imaš lasersko operacijo, je kar je, in basta

Premisli še o drugi varianti, prav tako samoplačniški, ko ti vstavijo lečo v tvoje oko.
Dobra stran tega je, da ti, v primeru, ko se ti dioptrija še poveča, vzamejo lečo ven in drugo not. Prav tako najprej operirajo eno oko, pogoji so podobni kot pri prvi operaciji, je pa malo manj rizična kot prva, stane pa operacija na eno oko okoli
300 000 sit. Naj te cena ne zavede, pomembna je kvaliteta in stopnja rizičnosti.

Še najbolje pa je, da se z svojimi vprašanji napotiš na očesno kliniko v Ljubljani, kjer ti bodo znali povedati veliko več. So strokovnjaki na svojem področju.

Pa veliko sreče.

Pozdravljena Helena,
meni je uspešno odpravil mojo kratkovidnost dr. Franc Šalamun iz Nove Gorice. Vem, da obstaja mnogo vrst operacij in vsaka ima svoje prednosti in svoje slabosti. Za operacijo pa moraš imeti tudi določene pogoje, zato je obvezen obisk pri okulistu-kirurgu.
Samoplačniški pregled pri Dr. Šalamunu stane 3.000 SIT (se mi zdi), dela pa tudi na koncesijo, a ne teh operacij. Piši, če želiš izvedeti še kaj, saj sem bila na drugem očesu operirana pred kratkim in sem kar na tekočem s tematiko.
Lep pozdrav
Martina

Živjo, tudi mene zelo zanima operacija, vendar se zaradi tveganja ne morem odločiti zanjo, saj so oči zame pomembne za delo in bi bila invalid, če bi oslepela, res pa je, da se mi dioprtija nenehno veča, rahlo, a zanesljivo, čeprav sem stara 30 let in bi se rast morala ustaviti. Žal imam tako delo, da zelo obremenjujem oči, tako sem prišla do -5.5. Slišala sem, da obstajajo tudi vaje za izboljšanje vida in me zanima, ali kaj učinkujejo in kaj sploh narediti, da bi zmanjšala dioptrijo po naravni poti. Vem tudi, da očala kvarijo vid, ker postaneš odvisen od njih in potrebuješ vedno močnejša očala.

Lep pozdrav!

Draga ***!

Nameravala sem odgovoriti na sporočilo, pa se mi zdi, da bi lahko le prepisala tvojega, le da z drugo številko dioptrije: -15. Pri meni bi spremenili le številko, ne pa tudi stanje mrežnice, tako da operacija pri meni ne pride v poštev oz. nima smisla. In se večanje tudi še ni ustavilo, tako da imam z diplomo vseeno zelo omejene možnosti zaposlovanja (beri: sem težko zaposljiva).
Po naravni poti dioptrije ni možno zmanjšati.

LP

Neda

P.S.: stara sem 30 let.

New Report

Close