laserska operacija cene po slovenji – dioptrija prek 10
Stara sem 30, dioptirija pa je -10. Poleg kratkovidnosti imam še astigmatizem. Zaradi slabega vida kljub novim očalom (z lečami je še slabše) mi zdravnica ni hotela podpisat, da sem sposobna za delo za računalnikom oz. za vožnjo avtomobila. Zadevo je potem uredil okulist s podpisom, ker se zaveda da pač moram delati.
Zanima me, kater tip operacije se pri takšni dioptriji najbolj priporoča? Cene so namreč zelo različne (spraševala po centrih s konkretnimi podatki o dioptriji): od 1000€ do 2000€ na oko. Zakaj lahko ponekod izvedejo operacijo za 2000€ za obe očesi, drugje pa je drug tip operacije za 4000€?
Kolikšna je verjetnost, da pri takšni dioptriji po operaciji ne bom rabila očal?
Slišala sem, da nekaterim pri takšnih dioptirijah del stroškov krije zdravstvena zavarovalnica. Ali to drži? Stroški so ogromni, se pa bojim, da ne bom opravila zdravniškega pregleda in da bom ob službo.
Kakor je meni znano stroškov za operacijo sigurno ne krije zdravstvena zavarovalnica. Glede cene pa je odvisno od leče, ki se vstavi v vaše oko, zato so tudi cene različne.