Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Laserska operacija

Laserska operacija

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede operacije očesa s katero naj bi mi odstranili astigmatizem na enem očesu. Sem namreč kratkovidna, očala nosim od svojega desetega leta, to je 18 let. Iz leta v leto se mi dioptrija slabša in tako sem na desnem očesu prišla na – 4,5 in na levem na – 2,0. Poleg tega imam tudi veliko razliko v cilindrih med enim in drugim očesom. Operacije me je malo strah, zanima pa me tudi ali na to lahko vpliva nosečnost oz. porod ali je torej bolje tako operacije delati po porodih?
Če ima kdo kakršnokoli izkušnjo, ga lepo prosim za odgovor. Hvala.
Pozdrav, Tinka

V vsakem primeru priporočam operacijo po porodu in z natančnim opazovanjem, če se vam je dioptrija ustalila. Dokler se dioptrija ne ustali ni smiselno delati operacij.

Lp.

ALI LAHKO KAJ VEČ POVESTE O LASERSKIH OPERACIJAH: KDO JIH IZVAJA V sLOVENIJI, KOLIKO PRIBLIŽNO STANJE IN TVEGANOST TOVRSTNIH POSEGOV?
HVALA LEPE PRAZNIKE

V Sloveniji jih izvaja:
Dr. Irman Marjan (Irman d.o.o.)
Očesna ordinacija Irman Žalec
PE Savinjska 2, 3310 Žalec
tel.: 03/713-35-21 faks: 03/571-90-95
e-mail: [email protected]

Cena operacij znaša od 800 EUR do 3000 EUR odvisno od izbrane metode operacije na enem ali obeh očeh. Cena zajema celotno zdravljenje, to je operacijo, kontrole in morebitno ponovno operacijo zaradi odstopanja dioptrije od predvidenih mej. Opravljajo jih že od leta 1996 naprej, torej z velikimi izkušnjami.

Tveganost vam razložijo na pregledu, saj je od primera do primera različna.

Je pa naš obiskovalec tega foruma izbrskal nekaj tujih forumov, kjer si obiskovalci izmenjujejo mnenja. Obiščite naš forum malce nazaj:

“laserska izkušnja”

Lp.

Pozdravljeni,

Bil sem na operaciji dioptrije pri dr. Irman. Stvar je potekala nekako takole. Osnovni pregled in dr. Irman mi zatrdi da imam zdrave oči in da bo operacija potekala po šolsko. S tem je predvsem mislil da nebo nobenih težav med operacijo in po njej. Zatrdil mi je tudi da imam skoraj 100% možnosti , da vidim 100%.
Eno leto po operaciji je moj vid 80% in ponoči skoraj da ne morem več voziti, ker se mi vse blešči po celi glavi. sedaj po 5 letih je moj vid 30%

Na koncu naj še omenim to da po tem ko sem plačal 500.000SIT za operacijo in 20.000SIT za pregled in seveda po operaciji, se osebje pri dr. Irmanu obnaša do mene kot do nekoga ki je prosil za zastonj operacijo!!! Pred 3 leti kličem za naročilo na pregled in po vsem tem , mi nešolana tajnica pove da se lahko oglasim čez mesec in pol. Sedaj po 5 letih se zaradi velikega poslabšanja obrnem ponovno na Irmana (za mene ni več dr.) in mi njegova tajnica pove da nimajo več časa za mene, ker je Irman preveč zaseden z novimi strankami. Po brskanju po internetu sem tudi zasledil novico da je eden najpremožnejših okulistov, kar mi je dalo jasno vedeti, da se mu gre samo za denar, kaj se bo s teboj dogajalo po operaciji pa nega ne zanima več.

Za primer vam lahko povem da sem bil pred operacijo pri dr. Moreli, ki je prvi pregled naredila zastonj, pregled po operaciji, kjer sem bil pri njej takoj na vrsti, čeprav me ni ona operirala je bil prav tako brezplačen, z menoj pa se je pogovarjala kot s človekom in bila zelo prijazna in profesionalna.

Moje mnenje je da se irmana izogibati na daleč!!!!!!

New Report

Close