Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Laringitis-koliko časa?

Laringitis-koliko časa?

Na pa smo spet bolani.Že v petek vročina v nedeljo na metelkovi-diagnoza laringitis in vnetje ušes.Najprej je bil tak lajajoč kašelj zdaj je že bolj sočen.Vendar zdaj bistveno več kašlja kot je prve dni že dve noči ima od enih naprej napade kašlja, danes recimo nismo spali od 1 pa do 6.Jutri imava kontrolo.
Zanima me koliko časa traja ta kašelj in s čim se ga da vsaj malo umiriti.

Naj povem še to, da sem tudi z vzdignjenim vzglavjem probala pa ne pomaga ker se vedno obrne tako, da so noge potem višje od glave.

Lp Žanka

Ko je mojega otroka napadel kašelj – laringitis, sem ga posedla v kopalnico, v banjo spustila zelo vročo vodo, midva pa sva se v tisti “megli” igrala, pisala po ogledalih in podobno. Najbolje pa je bilo, ko mi je zaspal in sem šele takrat šla z njim v kopalnico. Tako ni silil ven, jaz pa sem bila z njim noter tako dolgo dokler je spal (do 30 min). Mislim da mu je tista sopara v zraku zelo koristila.

Spoštovana žanka,
lajajoč kašelj lahko vidimo pri vnetjih zgornjih dihal, ko so vnete tudi glasilke in potem ima otrok pač tak kašelj. Lahko pa ga vidimo kot težko stanje z dihalno ogroženostjo. Glede na to, da pri vas traja že toliko časa, predvidevam, da kaj hujšega ni, saj bi sicer prav gotovo iskali pomoč zaradi težkega dihanja. Kašelj bo minil, najkasneje v 10-14 dneh po začetku bolezni.

O zdravljenju kašlja sem že pisala, npr. tukaj;

Torej posebnega zdravljenja, razen čiplenje noska in vlaženja (inhalacije) ni.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close