Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Laringitis in ventolin!

Laringitis in ventolin!

Hoj,
pred tremi dnevi smo imeli ponoči prvič hud napad laringitisa. Mišek je star 2,5 let. Bil je povsem zdrav, samo malo je smrkal in mogoče malo težje požiral. Bilo je tako hudo, da sva za dva dni pristala na infekcijski. Zdaj sva doma. Brala sem vaše izkušnje z laringitisom – vsekakor bomo nabavili vlažilnik zraka. Zanima pa me, ali je katera dobila ventolin razpršilnik – za dva dni na šest ur. Omenjate neke druge razprišlnike in celo claritin sirup- meni ga noben zdravnik ni omenil.
Prosim, svetujte mi, ker se s tem sprečujem prvič.
LP, Nina!

Zdravo!

Sinko je star 2,5 leti in smo imeli že dvakrat laringitis. Prvič ko je bil dojenček (dobili smo samo inekcijo in je bilo Ok), drugič pa letos, ko je bilo tako hudo da sva poleg inekcije pristala na Jesenicah in na inhalacijah. Priporočili so nam sirup Claritin in mu ga dajem, ko preveč nori ali vleče zrak vase.

LP

Andreja

Tudi mi smo pred tednom dni ponoči iskali pomoč dežurnega zdravnika, ko nas je doletel prvi napad laringitisa. Stari smo tri leta. Tudi mi smo en dan imeli malo zamašen nosek, ponoči pa…groza.
Mi smo dobili takoj na pediatrični inhalacije, za domov pa zdravilo v obliki razpršila, dva dni na osem ur, potem na 12 in še tri dni samo zvečer, brez sirupa.
Zdaj smo že zdravi, ampak še vedno v strahu. Hodimo v vrtec in nič več ne kašljamo.
In zdaj pospešeno iščemo nek pameten vlažilnik zraka (pojma nimam katerega naj izberemo). Izbira pa kar velika, tudi razpon v ceni ogromen 🙂
Lep pozdravček in da se nikoli več ne ponovi, želim vsem.

Moj sin, je imel laringitis in je bil celo parkrat v bolnici. Kljub vsem raznim zdravilom, pa sprejem, inhalacijam, ni bilo nič bolje. Potem pa je naenkrat pri petih letih bolezen izginila čez noč!
Zanimivo! Je pa hudo, ko vidiš, kako se otrok duši…
Predvsem pazi na hrano; nič čokolade in moj sin ni smel jajc, ker je takoj dobil “napad”. Predvsem pa čokolada; ta pa je strup za laringitis!

Moja sedaj devetletna hčer je imela (ima ?) laringitis. Prvič smo sredi noči napol oblečeni leteli na urgenco. Prvo vprašanje je bilo – ste ji dali Claritin? No, potem smo dobili sirup in se tudi naučili ravnanja.
Napad je VEDNO ponoči (na Metelkovi so nam rekli, da so oni ponoči tam v bistvu zaradi laringitisa – in to tam nekje med 23 do 3 ure). Prej je prehlajena, malo pokašlja, zvečer pa bolj globoko zakašlja – dejansko se sliši tako zamolklo. V bistvu imam prav vklopljene senzorje na tisti To je za nas znak, da bo ponoči napad. Takrat je damo pred spanjem preventivno žlico Claritina in fino vlaživa sobo. In sedaj je ok.
zadeva se pojavi kakšne 2 -3 krat letno, tudi na morju na Pagu smo jo imeli, sredi poletja. Zadnji napad je imela pri dobrih sedmih letih…..dve leti že nič, a še vedno nosim povsod kamor gre za prespat, Claritin.

Še to – tudi mi smo dobili nekakšen inhalator (vpih v sapnik), vendar nam je kolega zdravnik precej odsvetoval njegovo uporabo, češ da je preagresiven. ne vem.

Če želiš, ti vlažilec zraka lahko prodam za 5.000,00. Je električen, star 4 leta in malo rabljen.

Moja dveletna hčerka je imela tak napad pred enim letom, sredi noči. Tudi mi smo dirkali k dežurni, tam je dobila inhalacije in injekcijo, od tam pa direkt na infekcijsko. Tam so jo še enkrat inhalirali, mala je čist znorela, ko pa se je končno pomirila sva mirno prespali noč, naslednji dan pa že domov. Nisva pa dobili nobenih zdravil, niti napotkov, kako ravnati, če se zadeva ponovi. A ste dobile Claritin na recept ali je v prosti prodaji?

Mala je zdaj po dolgem času spet prehlajena, in danes ponoči sem spet slišala tisto kašljanje, ne kašljanje ampak lajanje. K sreči se je mala premaknila in se je zadeva pomirila in do napada ni prišlo. Verjetno pa bi bilo fino imeti ta sirup vseeno doma.

Nam pri laringitisu zelo pomagajo parne inhalacije. Sin je imel prvič laringitismpri 4 mesecih in za uporabo zdravil doma je bil še premajhen, zato nam je zdravnica svetovala parne inhalacije, če le te ne bi pomagale v dveh dneh, ali pa bi prišlo do napada kašlja in oteženega dihanja, pa takoj v bolnišnico.

Sedaj se vedno takoj, ko zaslišim značilen kašelj za laringitis, večkrat na dan s sinom zapreva v kopalnico (majhen prostor) v bano natočiva vrelo vodo in dihava 5-10 minut. Ko končava je potrebno le paziti, da se obriševa in ogrneva preden greva v drug prostor.

Takšne inhalacije so do sedaj vedno pomagale in obisk v bolnišnici zaenkrat še ni bil potreben, kljub temu, da imamo večkrat na leto laringitis.

Pa za vlago v stanovanju je potrebno skrbeti.

Meni je bilo razloženo takole.
Ko so otroci še majhni in imajo ozek sapnik lahko pri prehladu pride do tako obloženega sapnika, da ne morejo priti do sape in od tu tole kašlanje (lajanje). Inhalacije so priporočljive na začetku, da otrok laže pride do sape, ko pa je dihanje že boljše pa ne več, ker so preveč agresivne.
Pri nas smo trenutno na tem, da ob prvih znakih damo Claritin zjutraj in zvečer in se vsa zadeva umiri v nekaj dneh. Zvečer pa tudi dajem k postelji vrelo vodo s kamilicami in Mentoklar gelom. Na začetku pa sva morali iti nekajkrat na inhalacije. Na srečo pa v bolnišnici še nismo pristali.

Oh groza. Ravnokar me je klical mož iz bolnice, da je hčerka zopet dobila napad. Ni vedelpovedat ali napad laringitisa ali vročinskih krčev.

Naša dveletnica je danes popoldne prvič dobila napad laringitisa in vročinskih krčev. Bila je pri tašči, ki je vedela kaj se dogaja, saj je imel krče tudi njen sin.

Ker me pri napadu ni bilo zraven prosim povejte, kako izgleda napad laringitisa.

Imamo še enega otročka – 3 mesece, a mislite, da bo tudi imel takšne težave?

Napad laringitisa je ponavadi ponoči, med 23 in 2 uro, ko otrok leži. Ker ne more priti do zraka se pojavi tak lajajoč kašel. Če ga boš slišala, boš vedela. Opisati je težko, ko ga pa slišiš, pa veš kaj je to.
Za omilitev pa so ti že zgoraj napisale: vlažen zrak v prostoru, kjer spi otrok, Claritine, inhalacije.

New Report

Close