Najdi forum

Pozdravljeni!

Gospa Simona je v temi ALERGIJA NA JAJCA napisala, da lahko alergija povzroča laringitis. Ker imam hčerko, ki je bila prav tako alergična na jajca in mleko(alergija je že prešla, zato lahko že vse je), me zanima če je to glavni vzrok za nagnjenje k laringitisu, saj ga je hčerka že kar nekajkrat prebolela. Zdravnica mi je sicer povedala, da se laringitis rad ponavlja, ni pa nič omenila, da je lahko posledica alergije. Zanima me ali lahko še kaj drugega povzroči laringitis?

Hvala Lana

Ponavadi je laringitis virusnega izvora. Pri odraslih se kaže kot hripavost, pri otrocih do petega leta pa v obliki lajajočega kašlja in težav pri vdihavanju (slišno, težko vdihavanje). Do tega pride zaradi otekline v predelu glasilk. Vendar pri večini otrok to poneha, ko dopolnijo pet let, zelo redki imajo laringitis po dopolnjenih petih letih. Napade laringitisa lahko spremlja povišana temperatura, ni pa nujno. Ponavadi pa se laringitis razširi v klasičen prehlad: nahod in kašelj.

Draga Lana,

Tudi jaz imam 2 leti starega fantka, ki je že večkrat prebolel laringitis. Ne vem, če sta alergija na jajca in laringitis povezana, a rada bi ti povedala, da je tudi moj sin alergičen (ne vem če prav na jajca, ampak domnevam) – pojavljajo se mu ekcemi po obrazu.

New Report

Close