Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Laringitis

Laringitis

Pozdravljeni!
Hčerka je imela pred enim mesecem hud laringitični napad (pred tem je imela težave že dvakrat, enkrat smo pristali tudi v bolnici). Komaj je lovila sapo in tudi dežurna pediatrinja v bolnici je rekla, da smo imeli srečo da se nam ni zadušila. Ob odpustu sem pozabila povprašati naslednje:

Glede na to, da se napad laringitisa običajo začne brez predhodne najave in to sredi noči in glede na to, da smo otroka komaj uspeli dovolj zgodaj pripeljati v bolnico (nekaj minut po prihodu je sledil drugi napad, takoj je dobila injekcijo adrenalina in adrenalinske inhalacije), me skrbi kaj bo naslednjič. Zanima me kako lahko ob hudem napadu preprečim, da bi se hčerka zadušila? Lahko si mislite, da je takrat prepozno za delanje savne v kopalnici. Obstajajo kakšni adrenalinski pršilniki ali injekcije adrenalina (majhen odmerek) za domačo uporabo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Maja

Spoštovani!

Na žalost adrenalinskih pršilnikov ni moč dobiti v lekarni. Obstaja set za samopomoč tistim osebam, ki so močmni alergiki, kjer je med drugimi zdravili tudi adrenalin.
Laringitis se ponavadi razvije ob prebolevanju infekta. V takih primerih vam priporočam vlažilnike na radiatorje ves čas ali vlažilnik zdraka za stanovanja, otrok pa naj spi v vaši bližini.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close