Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija laringitis

laringitis

Pozdravljeni!

Ima 4 letnega sinka, ki ima laringitis. Zaradi tega smo vsako leto enkrat na inekciji,in nato na inhalacijah, enkrat pa smo zaradi tega pristali že v bolnišnici na inhalacijah in opazovanju, ker mu je kisik v krvi padel pod 90.

Zanima me kako vi gledate na to, ali otrok to prelaste in kdaj? Ali te inekcije in kako vpilavajo na razvoj na otroka, ali imajo kakšne posledece?

Zanima me vaše mnenje.

Hvala

Andreja

Nekje do 5. leta, lahko pa kakšno leto dlje, laringitisi potihnejo, oz. se ne pojavljajo več. Otrokova dihala zrastejo, poveča se njihov premer, tako da oteklina glasilk ne predstavlja več tako hudo zožitev kot prej, ko so bila dihala še manjša.
Verjetno poznate že vsa navodila in ukrepe, ki jih starši običajno naredijo še pred obiskom zdravnika (inhalacije, svež zrak), pomembno pa je, da pravilno ocenimo stopnjo nujnosti. Če otrok, ki mirno leži ali sedi, pri VDIHU piska (temu pravimo stridor), ugreza medrebrne prostore in lajajoče kašlja, potem je najbolje, da se takoj odpravite k zdravniku. Merilo za nas je poleg znakov otroka tudi meritev zasičenosti krvi s kisikom. Pod 94% je stanje, ki zahteva ukrepanje.
Na kasnejši razvoj laringitisi nimajo vpliva, če otrok sicer nima kakšne kronične bolezni (npr. astme).
Želim vam čimmanj laringitisov
Tanč

New Report

Close