Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija lara3x

lara3x

Pozdravljen
Sem mamica 3 mesečnega fantka, ki ima verjetno prirojeno napako na sečevodo in sicer zožitev na pred vstopom v mehur. Deček je opravil 3 uz, ki so med seboj podobni, na zadnjem piše sledeče:
Ledvci sta normalenega položaja. Desna ledvica meri 54 mm, leva ledvica meri 58 mm. Paranhim ledvic je ohranjen. Votli sistem desne ledvice je nekoliko širši, širši je tudi pripadajoči ureter, ki prevezikalno meri do 10 mm. PO mikciji je sečni mehur prazen. Sečevod pa ožji. NI ascitesa. Retroperitonej je prost Mnenje pielektazija desno, hidroureter desno.
Na prvih dveh uz sta bili ledvici enake velikosti, pielon pa je bil razširjen do 9 mm.

A je kaj narobe, če je zdaj desna ledvica manjša, ali lahko ta zožitev na sečevodu okvari ledvico? Ali to otrok lahko preraste in kako je z operacijo ?
Prosim za odgovor, čeprav vem, da ste zdravnik za odrasle. Hvala in lep dan

Spoštovani!

Vsekakor je potrebno, da otroka spremlja pediatrični nefrolog, ki se bo odločil, če in kdaj je potrebno otroka predstaviti urologu. Urolog pa se nato odloči, če in kdaj ter kakšna operacija je potrebna.

Prirojena hidronefroza je relativno pogosta prirojena motnja v razvoju. Če je redno spremljana in po potrebi operirana, se preprečijo vnetja, slabo uspevanje otroka, mogoč zastoj v rasti ter se omogoči optimalno ohranjanje funkcije ledvice, ki ji sicer grozi propad. Operacija je standardna – glede na vaš opis je najverjetneje, da gre za motnjo na nivoju ostija – mesta kjer se sečevod vliva v sečni mehur. Sečevod se “na novo” vstavi v sečni mehur in tako zmanjša možnost, da bi urin zatekal navzgor nazaj proti ledvici in jo poškodoval.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close