Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Laparoskopska operacija – še enkrat

Laparoskopska operacija – še enkrat

Ker ste že večinoma strokovnjakinje na tem področju, vas ponovno prosim za informacije. Kot sem že zadnjič napisala, sem po HSG-ju napotena na laparoskopijo, pravzaprav piše LAP. OP., torej laparoskopska operacija. Klicala sem na številko, ki so mi jo navedli na listku in 2. dan le uspela dobiti telefonsko zvezo. Tam so mi povedali, da če imam laparoskopsko operacijo, da moram prej še na ultrazvok in da naj se prijavim na številki 5226232. Zaenkrat še nisem uspela dobiti zveze, zato sprašujem vas, ali ste imele ultrazvok v istem ciklusu kot laparoskopijo? Ali za ultrazvok rabim še kakšno napotnico ali zadostuje ta za laparoskopijo?

Pa še nekaj: opažam, da zamenjujejo pojma laparoskopska operacija ter laparoskopija. Sama imam na izvidu HSG napisano priporočilo za laparoskopijo, na listku za naročanje pa je obkrožena laparoskopska operacija.

Laparoskopija je samo okrajšava za laparoskopsko operacijo oz. preiskavo.
Glede napotnice pa je najbolje,da kar vprašaš,ko boš poklicala !
katja

Ali katera ve, ob katerih urah se naroča na ultrazvok na št. 5226232? Včeraj sem kar dolgo klicala, a brezuspešno.

Katja s: Kar se tiče razlike med laparoskopijo in lap. operacijo , so me striktno vprašali ali gre za eno ali drugo in to mi je čudno.

Zanima me ali ste vse imele ultrazvok pred laparoskopijo, ali pa ga imamo le tiste, ki nimamo svojega ginekologa na Ginekološki kliniki. In če katera ve, zakaj je ta ultrazvok potreben?

Meni je delala laparo moj osebni G, ki je operater v KC-ju. Mene ni pred LPSC niti še 1x pregledal niti še 1x delal UZ-ja, ker je pač že poznal moje težave, ker si jih je že prej “ogledal”. Tako, da sem šla direktno na priprave in potem na LPSC. Sem ziher, da ti bodo zato delali UZ, ker te bo pač operiral X zdravnik iz GK in seveda si mora prej ogledati tudi sam, kako je s tabo.

Glede razlike med LPSC in lapar. oper.? Po moje je LPSC diagnostika in ti pač nič ne delajo med njo, medtem, ko je lap. operacija verjetno poseg, kjer ti kaj odstranijo, očistijo endometr. žarišča, odstranijo zarastline in podobno. Ugibam, zato ne vzeti za čisto pravilno.
Nič bat, ker ni nič posebnega ne ena ne druga. Itak nič ne čutiš in tudi potem ni nič posebnega. Jaz sem šla direktno iz operacijeske na oddelek (brez intenzivne). Potem veš, da ni v bistvu nič tako zelo pretresljivega.

New Report

Close