Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Laparoskopska fundoplikacija

Laparoskopska fundoplikacija

Lepo pozdravljeni

Bila na DC bled, kjer sem bila z obravnavanjem moje bolezni zadovoljna. Predlagali so mi laparoskopsko fundoplikacijo, saj imam refluksno bolezen, ki se s terapijami različnih zdravil ni izboljšala. Ali morda kdo od vas ve kako ta operacija poteka, ima morda že kdo izkušnje s tem, kakšno je stanje po operaciji?) Vsakršne koristne informacije bom zelo vesela.

Za odgovore že vnaprej hvala.

Čisto preprosto: Ker imaš prehod med požiralnikom in želodcem preohlapen (zato tudi iztekanje želodčne vsebine nazaj ), ti ga bodo med operacijo ojačali. Rezultati so običajno dobri. Srečno!

Sama sem bila na laparoskopski operaciji (laparoskopiji) maternice in jajčnikov. Ni sicer enaka zadeva, ampak glede na ime tudi “tvoja” operacija apoteka s pomočjo laparoskopa, s katerim gledajo v notranjost in tako operirajo.

Srečno!

Živjo,
preohlapni del želodca ti bodo “nagubali” – plikacija, ker bo laparoskopsko, pa pomeni, da boš imela 3 do 4 luknjice na trebuhu (vsaka en šiv ali dva) namesto ene večje rane in bo tako pooperacijsko okrevanje bistveno krajše in bolečine manjše.
LP in srečno,
katarina

New Report

Close