Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Laparoskopija v SG

Laparoskopija v SG

No, punce moje, danes pa je prišla M!
In sem poklicala na GK in se naročila na laparo.
V petek 11. 10. moram biti tešč na GK z napotnico. Najbrž bodo naredili vse predoperativne preglede.
Nato bom lahko šla za vikend domov in v pon., 14. 10. bo dan D. Operiral pa me bo dr. Vogler. Ne poznam, vendar pravijo, da je cool.

Tako!
Tašika

Draga Ena
Ravno meni je laparo delal dr. Lužnik in ga kar dobro poznam. Moral bi mi delati laparo dr. Krištofelc pa takrat je bil odsoten. Saj dr. Lužnik ni slab ampak včasih je malomaren. Jaz sem takrat imela zelo neredne menstruacije, in naenkrat sem začela krvaveti tako, da me je v bolnišnico sprejel dr. Lužnik in me je nafilal z antibotikim in ostalim še zdravili in kaj ni nič naredil. Držal me je 1. teden v bolnišnici krvavitev pa ni prenehala tako, da sem krvavela vse skupaj 1,5 meseca in v tem času sem bila potujoča od doma, do bolnice. Poslal me je domov, kjub temu, da sem zelo krvavela in, ko sem prišla nazaj mi je rekel pa kaj sem vas jaz pustil z krvavitvijo domov itd. Tako, da v tem času 1,5 mesecu sem 4x šla v bolnico za 1. teden in domov in končno le je povedal dr. Lužnik no sedaj pa vas ne bomo pustili domov dokler popolnoma ne nehate z krvavitvijo. In kaj dali so mi neke injekcije in sem že naslednji dan bila brez krvavitve, ker bi lahko to storili že na začetku pa niso. Tako, da so me spravili, do kroničnega vnetja in sem dobila diagnozo kronično vnetje jajčnikov. Ker niso več vedeli kaj bi z mano, ker so me zafurali (po domače povedano) so me poslali na kliniko v Lj. Tako, da potem sem hodila v Lj. prof. dr. Tomaževiču in tako, da vse mi je delal dr. Tomaževič od lapare, do histero, do UZ. do IVF. itd. No in končno se je primil moj zlati pikec, ki ga pričakujem oz. pričakujeva z veselje decembra. A ti pa imaš roj. dan. mi lahko zaupaš kdaj?????? No jaz imam kar tri termine za porod, ker niso mi znali izračunati, ker sem zelo hudo krvavela tako, da imam termine: 3. 7. ali 10. 12.
2002. Komaj čakam mojega Tdejčka ja prav takšno ime sva izbrala z možekom. Naj prej sva mislila, da bo Krisian pa je možu bolj všeč Tadej tako, da sem mu ispolnila željo možu. Saj meni je tudi všeč Tadej pač vsak ima svoje izbire kaj ne?
Ena hvala ti, ker me rada bereš jaz tebe tudi rada berem in sem razmišljala že prej preden je Taja napisala, da sem jaz bila v SG. ali bi ti kaj napisala ali ne, ker te rada ne bi spravila, da se sekiraš boga reva. Me pa veseli, da si polna optimizma in, da si se odločila, da boš v SG. naredila HSG. Mi je všeč, ko si rekla, da boš stisnila zobe prav imaš kdo ne reskira ne profitira, pač greš tam, kje prideš kar hitro na vrsto jaz sem tudio takšna. Želim ti velikoooooo sreče.
Lep dan ter vikend ti želim
Doroteja

Draga Doroteja,

jaz imam HSG hvalabogu že za seboj (Postojna), zdaj me čaka laparoskopija. Nisem prej videla, da sva se narobe razumeli. Torej, to še naredijo, in upam, da bo kaj od tega, ker sicer me čaka “epruvetka”.
Tako mi je vsaj razložil dr. Reš in me je skoraj kap. Na to možnost nekako sploh še nisem bila pripravljena. Vsak mesec sicer vedno bolj šizim, a sem mislila bolj tako – no, saj v resnici ni nič narobe, malo se še potrudimo, potrpimo, počakamo…, pa bo! Malce preiskav, kakšno zdravilce in…hopla! No, pa iz te moke zaenkrat ni ne žemlje ne kifeljca : ))) !
Sem pa odločena po lapari še malce delati na naravnem načinu, in če ne bo uspeha, bom šla na IVF v MB. Bom najprej izkoristila plačane poskuse, potem si jih še vedno lahko plačam pri Rešu, a ne.
Eh, pa še vedno upam, da mogoče ne bo treba.

Ja, termine imaš pa prav imenitno razporejene – če boš rodila 9. decembra, bo to tudi zame eno krasno darilo.

Tudi tebi (in vsem ostalim) ljubeč večer in lep vikend!
Ena

Draga Ena
Vidim, da si se odločila za IVF. v MB. Imaš prav. Jaz sem hodila v Lj. in mi je bilo žal, da nisem začela z postopkom IVF-ja. v MB. Ampak, ko sem v Lj. imela že tretji poiskus IVF. in sem mislila, da ne bo nič, ker sem 7-mi dan po IVF-ju dobila M. in je trajala 6. dni. Nato na srečo sem kljub tako hudi M. bila noseča ČUDEŽI kaj ne? Lahko ti pa povem, ko sem tretjič bila na IVF. in, ko sem dobila M. sem bila prepričana, da ne bo nič ( saj normalno, če imaš M. misliš, da ni nič)tako, da sem takoj, ko sem dobila M: klicarila v MB. in se že naročila za 4. IVF. in sem dobila že datum tako, da bi bila prišla na vrsto šele sedaj v septembru, čakanje skoraj 7. mesecev tako gužvo imajo v MB. Tako, da si lahko pripravljena za čakanje IVF-ja v MB. najmanj 6. mesecev……. Upajmo, da ti ne bo treba iti na IVF. Z moje strani ti želim vse naj naj in velikooooo sreče pri zanositvi. Po lapari pa takoj stopita z možekom v akcijo, da bo ja lepo in še dojenček bo tukaj, kako lepo bi bilo kaj ne??????? Resnično in od srca ti želim, da čim prej zanosiš, da se ti ispolnejo tvoje želje. Upajmo, da do tvojega roj. dneva boš videla dve modri črtici huraaaaaa……… Ti si po znamenju strelka to so naj boljši znaki, moj sinek bo tudi strelček seveda, če bo vse uredu. Jaz sem oven in pravijo, da strelci in ovni zeloooooo skupaj pašejo po znamenju ne vem, če je to res. Imam pa ene družinske prijatelje, ki je ona po znamenju strelka možek pa oven in se super ujemata, razen je problem v tem, ko ona ne more zanositi in sta skupaj že dobrih 15. let. Ravno danes so bili pri meni na obisku in pravi, da si je neki čaj kupila za piti proti neplodnosti, kako se mu pa reče sem pozabila. Na žalost je tako, da on sploh noče slišati za kakšne preiskave on je pač takšen tip človeka. Ona boga reva pa trpi. Saj mu je že večkrat omenila, da bi ga imela še rajši, če bi imela otroka in on takoj spremeni drugo temo ali pa se mu zeha…… ŽALOSTNO……
Se mi smili in sedaj, ko pije ta čaj mora mu lagati, da pije čaj zaradi glavobolov.
Saj je bila enkrat naročena na laparo in so ji rekli, da ima premočne jajčne mišice, to pa prvič slišim, kaj je to pa še jaz ne vem…. Tako, da boga reva ne zanosi in ne zanosi. Uhhhhhhh kako sem se ti razpisala že celi roman SORY…..
Lepo se imej in uživaj in ti želim čim manj bolečo laparo in dobro počutje. Kdaj imaš točno datum za laparo?
Lep večer ti želim
Doroteja

P.S. Aja pa še to. Mogoče pa bom rodila za tvoj roj. dan nikoli se ne ve he he he…. Lepo kaj ne samo, da BO!

Vidim, da imate dokaj negativne izkušnje s SG bolnišnico.

Jaz pa moram priznati, da pri vseh posegih, ki sem jih imela, ni bilo nič groznega.

Naj potolažim vse potencialne pacientke, da le ni vse tako črno.

Maša, hvala za pozitivne besede! Verjamem, da bo vse OK.

Doroteja, tvoje izkušnje so res dragocene… si pravi leksikon podatkov!
Žal si morala toliko tega doživeti na svoji koži, revca!
No, ampak nagradka je pa res lepa, a ne! : ))

Še enkrat hvala vsem in lahko noč!
Ena

v

New Report

Close