laparoskopija
Pozdravljene !
Danes sem malo boljše volje, ful sem bila jezna na GK v Ljubljani, ker stvari tako počasssi potekajo. Ker sem baje naročena na laparoskopijo šele septembra, sem klicala v Izolo in so mi kar dali datum in to čez 14 DNI, si morete misliti in nobenega problema ne vidijo,zakaj ne bi šla v drugo bolnišnico to opraviti. Jaz pa butelj, mislim, da se vse velike stvari dogajajo prav v Ljubljani. No in tako bom to odpravila še pred dopusti in če gre vse po sreči bom do septembra že noseča. Punce, zdaj pa rabim vašo pomoč. Ali ve katera, če drži trditev, da imaš čas po laparo 6 mesecev za zanositev, ker si baje takrat najbolj “čist”, če veste kaj mislim. A je katera zanosila kar hitro po laparo, mogoče malo neumno, ker smo tukaj vse “šele” bodoče mamice. Tako rada bi moji hčerkici poklonila bratca ali sestrico, veste , da so otročki bolj nestrpni kot mamice. Jaz bi še nekako potrpela to neučakanost a kaj ko me ta mala vsak dan spomni, da ji je takooo dolgčas po bratcu ali sestrici.
Hvala za vse vaše odgovore
p.s. Doroteji iz srca hvala, ker me je spomnila, da obstajajo tudi druge bolnišnice, kjer se tudi kaj dogaja, srce si….se čujemo !!!!!
Karin
Po moje ti bodo pogledali, če imaš kakšne zarastline ali kaj takega. Pa jajčnike ti bodo gotovo “našpikali”, da bolje ovulirajo. To so naredili meni leta 1998.
Tokrat mi bodo pa naredili še histeroskopijo, ker dr. Medved pravi, da lahko od dveh splavov ostane v maternici kakšna poškodba in bodo še to “poštimali”.
Drži se in sporoči, kdaj greš v Izolo, da bom držala pesti zate!
Tašika
Draga Karin
Prav vesela sem zate, da si uredila si za laparo. Saj je prav, da greš v Izola, po vsej bolnišnicah se lapara opravlja isto kaj ne? Tako sem vesela, da si tako hitro na vrsti. Upam, da ti bo takoj uspelo, da ti se ni treba drsati gor in dol iz LJ.
Veliko sreče ti želim. Aja mislim, da kar kmalu po lapari lahko ostaneš noseča,saj to ni ne vem kakšen pseg, mogoče pa uspe takoj, ko bi le……
Lep dan ti želim
Doroteja
LPSC naj bi dajala rezultate bolnicam s PCO sindromom od nekaj mesecev do LAHKO (!!!) nekaj let. Ko se spet nabere cel kup cist, se LPSC ponovi in spet “deluje” nekaj mesecev….
Je pa laparoskopija lahko diagnostična ali pa z njo že zdravijo določene težave, kot so: zarastline, endometrioza, bla, bla, bla….
Ta ideja o drugih GK je super!
Samo premišljujem: če ti naredijo laparo v drugi GK, na inseminacijo ali IVF bi pa šla v Lj., ali je to kakšen problem?
Namreč, mož je imel izvide 2 x spermiogram od dr. Reša, pa so na GK Lj. rekli, da bi radi še oni videli, če je O.K. – z njihovim andrologom. Zato me skrbi, če bil šla na drugo GK na laparo, ali bi bilo v redu?
Saj res – dobro jutro!
Tašika
Tašika in ostale, saj mene to tudi skrbi, da kar grem tako na svojo pest. No najprej moram govoriti z mojo g. in dobiti napotnico. Včeraj je bilo tako veselje, ko sem izvedela, da grem lahko tudi drugam, danes pa že kriza ali bo mi moja g. dala napotnico za laparo. IN sicer ona mi je dala napotnico za inseminacijo, predlagala Ljubljano in sem šla. Tam pa šok o inseminacijo nočejo slišati, hočejo laparo, čeprav je HSG pokazal tako super prehodnost. Res je kot ste tudi same napisale, Ljubljana hoče narediti vse sama kot da drugim ne verjamejo, pa ni v tem štos , štos je nekje v neki drugi politiki. Sej mene je tudi strah, ko bom prišla v Ljubljano, pa rekla, da že laparo imam od drugje, da me ne bodo poslali nekam… ampak jaz močno upam, da mi v Ljubljano ne bo treba več, mogoče le na kakšen sprehod po Tivoliju z vozničkom in najino punčko.
Karin
No, jaz se bom postavila v vlogo dohtarjev na GK LJ. Imam bolnico, katere partner je dal seme pri Rešu, ona je bila na LPSC v Izoli, na PCT test je šla v Postojno, izbranega ginekologa ima v Kranju, sedaj pa hoče priti TAKOJ na vrsto za IVF v Ljubljni na GK…. Halooooo?
Drage moje, meni se zdi, da je otrok tudi neke vrste “projekt”, do kateregfa sicer nekateri pridejo nevede, drugi pa zadevo načrtujemo. In vsak projekt mora imeti rep in glavo, da je uspešen. Tako je po moje tudi s pregledi. Mogoče gre zadeva malo bolj počasi, če se vse odvija na eni kliniki, ampak zavedati se morate, da je tam ekipa dohtarjev, ki skupaj rešujejo probleme nas, neplodnih parov. In fino je, da so vsi izvidi na kupu in pregledi oz. postopki narejeni na eni kliniki… Mogoče bo pa moj ginekolog kdaj hotel govoriti v zvezi z izvidi mojega moža napr. z Drobničem, ki je pregledal izvide mojega moža in ta mu bo lahko še dodatno kaj pametnega povedal… Kdo ve? In tako bo v trenutku dobil mogoče zelo pomembno informacijo, ki mi bo pomagala do nosečnosti. Mislim, da ni brez veze, da te spremljajo na eni kliniki.
Jaz vidim pri sebi. Imam prvovrstnega ginekologa, ki me (no moj spodnji del) pozna “u nulo”! Sicer ni spec. za neplodnost, ampak mi je vseeno naredil diagnostično LPSC, ker je spec. operater. Nikoli nič ne čakam, stalno me kontrolira s pregledi tudi zaradi PAPA2, skratka, pozna me že tako dobro, da se res trudi zame. Za vse izvide urgira okoli svojih sodelavcev na kliniki, da jih TAKOJ naredijo. Svetuje mi vse živo in mi razloži stvari. Od njega grem vedno OPTIMISTIČNO RAZPOLOŽENA!!!! Jaz sem se mu enostavno zaupala in mislim, da me bo skupaj s še kakšnim njegovim sodelavcem za neplodnost pripeljal tako daleč, da bom končno noseča. Niti na misel mi ne pride, da bi kombinirala klinike.
Ne mi rečt, da imam srečo, ker sem na GK vedno naletela na KUL folk (od sester naprej). Mogoče je pa kdaj tudi odvisno od nas samih. Mogoče pa kdaj preveč težimo na naročanju ali okoli sester…. Ljudje smo ponavadi neučakani…
Skratka, naložila sem kot “svina v buče”. Mislim, da je neresno, da bezlate od klinike do klinike in iščete frišne datume za preglede, oz. preiskave. Večina vas ni stara niti 30 in eno leto, ki ga boste MORDA časovno izgubile na GK LJ ne predstavlja veliko. Ne recite mi, da nočete izgubuti niti minute. Jaz mislim drugače. Z glavo skozi zid je najslabše. Raje sem noseča pri 35-ih, kot pa, da me na koncu pri IVF-ju obravnavajo kot totalno tujko. Spomnim se besed Doroteje, ki je pisala, kako sta se z dr. Tomaževičem “hecala” med transferjem. Vam takšne stvari nič ne pomenijo? Odnosi med ljudmi so zelo pomembni in če si ti enkrat “poznan” na kliniki, te tudi dohtarji drugače jemljejo in (upam sicer, da ni res) malo bolj potrudijo, kot za tiste, ki pridejo le na IVF. Sicer bi pa več o tem lahko povedala kakšna, ki je od vsega začetka na kliniki LJ in ima tam tudi izbranega G.
Upam, da me ne boste preveč spluvale. Forsiram pač 2 mravljišča strokovnjakov, in sicer LJ in MB. Nikakor pa se ne strinjam s kombinacijami!!!!!! Res, da je nosečnost LOTO, ampak vseeno…..
Pa, pa!
Draga Krin
Nič se bat. Jaz sem tudi imela v Celju laparo, pa so me z izvidom vzeli v KC v LJ. Za njih je še boljše, da ti ni trebajo delati oni. Boljše je, da prineseš, z sabo izvide pogledajo in se meniš naprej. Ne vidim problema, da bi morala tvoja gin. za takšne stvari tečnariti. Veš kaj še naredi tako kot sem jaz. Pokliči za možovo spermiogram tudi delajo v Izoli, in si v enemu tednu na vrsti, in vse izvide izveš. Tako urediš vse na hitro. Jaz pri tretjem IVF, ko sem dobila M sem izgubila upanje, da sem noseča sem tako klicala v Izolo in, da hočem takoj, da se vse še enkrat preveri itd. Še vprašala sem na kliniki in v Izoli, če te izvide upoštevajo so povedali seveda, saj vsepovsod isto delajo itd. Osebno sem poklicala dr. Lovšina in mu povedala ali grem jaz ali mož na pregled, jaz bi šla na laparo mož pa na spermiogram, na kar mi je dr. Lovšin povedal, da bi prvo videl pri možu. Že tisti dan me je čakala napotnica za labaratorij, ki mora mož dati najprej kri, potem dr. Lovšin izvide pogleda in mož takoj gre še na spermiogram. Karin prosim te ne sekiraj se, resnično vse upoštevajo, še bolj fajn se jim zdi, da jim ni treba delati v Lj posege. Res samo tako naredi, ne bo ti žal. Naredita se z možem še francoza in zahtevajta za pregled sperme, boš videla, da bosta uspela….
Želim ti čim manj skrbi in čim prej na vrsto.
Lepo se imej se slišiva po mobiju…..
Doroteja
Draga Krin
Nič se bat. Jaz sem tudi imela v Celju laparo, pa so me z izvidom vzeli v KC v LJ. Za njih je še boljše, da ti ni trebajo delati oni. Boljše je, da prineseš, z sabo izvide pogledajo in se meniš naprej. Ne vidim problema, da bi morala tvoja gin. za takšne stvari tečnariti. Veš kaj še naredi tako kot sem jaz. Pokliči za možovo spermiogram tudi delajo v Izoli, in si v enemu tednu na vrsti, in vse izvide izveš. Tako urediš vse na hitro. Jaz pri tretjem IVF, ko sem dobila M sem izgubila upanje, da sem noseča sem tako klicala v Izolo in, da hočem takoj, da se vse še enkrat preveri itd. Še vprašala sem na kliniki in v Izoli, če te izvide upoštevajo so povedali seveda, saj vsepovsod isto delajo itd. Osebno sem poklicala dr. Lovšina in mu povedala ali grem jaz ali mož na pregled, jaz bi šla na laparo mož pa na spermiogram, na kar mi je dr. Lovšin povedal, da bi prvo videl pri možu. Že tisti dan me je čakala napotnica za labaratorij, ki mora mož dati najprej kri, potem dr. Lovšin izvide pogleda in mož takoj gre še na spermiogram. Karin prosim te ne sekiraj se, resnično vse upoštevajo, še bolj fajn se jim zdi, da jim ni treba delati v Lj posege. Res samo tako naredi, ne bo ti žal. Naredita se z možem še francoza in zahtevajta za pregled sperme, boš videla, da bosta uspela….
Želim ti čim manj skrbi in čim prej na vrsto.
Lepo se imej se slišiva po mobiju…..
Doroteja
Sej v bistvu imaš zeloo prav in se strinjam s tabo in prav to me bega in tega me je strah. Tudi jaz imam super ginikologinjo, ki me pozna v nulo tudi od zgoraj v glavi in vesela sem da je tako. Tudi jokale sva skupaj, no jaz sem jokala, ona ni ostala ravnodušna …..to niti ni pomembno. Pomembno je to , da je tudi moja g. takšne tip ženske, ki mi zmeraj pravi, leta letijo, punca, ni časa , ni časa, zmeraj mi zvenijo te besede v ušesih, gremo kar na glavne stvari , pa jih nimam še 30 (29). Mnenja je , da se otroci imajo kadar si mlad in prav ona mi je dala voljo, da pohitim, da se borim, da težim in sprašujem. Rada bi bila mlada mamica in imam vso pravico, prvega otroka sem imela pri 25 letih in nočem med njima blazne razlike, ker moja hči potrebuje sedaj družbo, ne čez 10 let, ko ji bo šel otroški jok na živce. Zato ….
Vendar se strinjam s tabo v vsem kar si povedala in če bom imela opravljeno laparo pred septembrom morda mi dalje ne bo treba. Ker prvič je bil potreben le HSG, pa sem bila noseča.
pa brez zamere, saj smo tuki, da debatiramo o vsem, kar nas zanima
Karin