laparo-kdaj v službo?
Spet vas malce morim s to laparoskopijo. Naj se vam najprej zahvalim, ker ste makar pomirilie pred posegom, ki najbrž res ni nič hudega.
Zanima me, čez koliko časa si spet pri sebi in greš lahko v službo. Vem, da ti pripada 10 dni bolniške, vendar sem v svobodnem poklicu in mi bolniška ne pomeni nič. Kdaj se lahko zmenim, da bom prišla spet delat? Ali si čisto avt, ko te odpustijo iz bolnice? Naj vzame mož kakšen dan bolniške, ali bom lahko skrbela sama zase?
Najlepša hvala za odgovore.
Jutri grem po odvajalo in navodila. Potem bom lahko šla domav in mi ne bo treba letat na stranišče v bolnici. Vsaj tako so mi obljubili. Operirana naj bi bila v torek in doma v sredo. Upam, da bom tudi jaz lahko šla že v ponedeljek v službo, še bolj pa me mika nedeljski piknik. Bomo videli!
Hvala za lepe želje.
Hello!
V LJ na GK ti ne dajo klistirja, ampak odvajalni sirup (bljek, nagravžen, raje si takoj preštimaj kozarec z vodo, da boš poplaknila okus). Letaš pa – različno. Kakor katera. Jaz sem šla samo dvakrat in takrat pošteno, ha,ha.
Sama operacija je res “piece of cake”, mene je edino narkoza zelo zdelala (slabo jo prenašam in sem en dan bila čisto out od slabosti. Ko gre ta zadeva čisto iz telesa (narkotik),si pa čisto dober, vsaj jaz sem bila, to se pravi, že drugi dan. Jesti pa ne smeš že večerje en dan prej, pa tudi kosilo je samo župca.Na dan operacije pa seveda sploh nič, še piti ne smeš. Zjutraj pred operacijo ti dajo en apaurin,ki se je mene tako prijel, da sem šla v operacijsko z nasmeškom na faci in izrazom zombija. Škoda, da mi ni noben slikal : )).
LP
Ja, no! Narobe sem se izrazila. Dobiš odvajalo, zato pa tako dolgo traja (nekaj ur laufaš). 2dcl grenke tekočine + 1L Donata. Ju-hej, to je vrenje po črevesju, ti rečem!
Mene so za LPSC sneli kar iz službe in takrat od 15h pa do večera naslednjega dne (po operaciji) nisem dobila nič za popapat.
Pa sej ni panike! Ti povem, da je čist na izi!
Kar pogumno!
Spoštovana Silvy
Odvisno kaj ti bodo delali pri lapari. Za mene vem, da sem bila zelooooo boga, ker so me kar pošteno 4 krat piknali in to kar za 3 cm. Če gin, ugotovi, da mora kaj več narediti pač naredi že takoj. Saj pri meni tudi ni vedel, da se bo tako zavleklo, ker sem imela 3 cistične tumorje. Bila sem 6 mesecev v bolniški, ker se mi je ponovilo, in zoper lapara in lapara. Zato bodi trda, ne sekiraj se boš videla kako bo. Ne sekiraj se za službo, jaz tako pravim na prvem mestu je zdravje, otrok pa potem služba, če si zdrav in priden lahko vedno še kje dobiš zaposlitev. Tako, da mislim, da se preveč obremenjuješ z službo. Ne misli o službi misli na vse dobro in, da boš imela čimprej malčka.
Lep večer ti želim
Doroteja