Najdi forum

Laneno seme

Ga je potrebno zdrobit ali ga uživate celega?
Imam nekje v spominu, da lahko rani črevo, če ga uživamo celega.
Lp!

Jaz ga zmeljem v kavnem mlinčku, ker je grizenje težka naloga.

Jaz ga včasih zvečer dam v jogurt, je zjutraj tak sluzast.

Včasih ga pa semeljem v kav. mlinčku tik pred uporabo, izkoristek je večji. Na zalogo ga pa ne meljem, ker zelo rad postane žarek.
Lep dan Binček!

Jaz lana nikoli ne zmeljem, vedno si ga dodam v jogurt ali skuto celega.
Lan je potrebno zmleti, da lahko telo izkoristi vse dobre snovi, katere vsebuje. Če pa se uživa celega, pa telo od njega “nima nič”-izloči se v isti obliki, kot smo ga zaužili;)
Celega pa je potrebno pojesti, če imamo težave s prebavo. Ob tem, pa je potrebno popiti veliko tekočine.

Lp, Maja

Kakšne so sicer prednosti lanenega semena, poleg tega, da dobro vpliva na prebavo?
Vem, da laneno olje znižuje holesterol.

Zebra

Jaz v DM kupim kar zmletega, ki ga dodam v jogurt, kefir, skuto, kruh……

lp

Ja kolikor sem jaz razumela finto lanenega semena, je v tem, da če ga poješ celega, se izloči in ima funkcijo balastne snovi. V črevesju se napihne in omogočii boljše praznjenje.

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

obvezno ga je potrebno zmleti. sem pa o lanenem semenu brala na forumu osnovna šola hujšanja – preberi!!!

Lučka…slabo si brala;)

Lp, Maja

Ampak jaz tudi razumem, da ga je treba zmleti.

Copy/Paste

Gastrointestinalni trakt ne zmore razkrojiti luščine lanenega semena ter posledično resorbirati omenjene zdravilne sestavine, zato jo je potrebno pred zaužitjem mehansko odpreti.

lp

Julija

Ja Julija, potrebno je zmleti, da lahko telo izkoristi omega-3 maščobe.

Sedaj pa preberi še 6 odstavek-to pa je v primeru slabe prebave.

No tako jaz razumem…lahko pa da si popolnoma napačno razlagam.
je pa tudi res, da meni mleti lan nič ne pomaga pri prebavi, v nasprotju z celim semenom:)

Lp, Maja

Maja, res je. To sem pa jaz kar spregledala. :-))

lp

Julija

OK, in hvala lepa, res sem površna bralka, ampak zajcek bine ne pove zakaj bi uzival laneno seme, samo a ga je treba zmleti ali ne. No, navsezadnje je zdaj dobil odgovor kdaj aj in kdaj ne, tako kot smo ga vsi ostali. Pa čim manj pri takih in drugačnih prebavnih zadevah.

New Report

Close