Laminati?
Ker bova prebnavljala kuhinjo in dnevni prostor, vse je v enem prostoru velikem 8 x 4 me zanima kaj naj dava na tla. Zdaj je na tleh topli pod (oni plastični). Segrevam se za laminate. Dragi pa ni najbolj navdušen nad njimi. Kak meter od roba kuhinjskega pohištva bi pa dala keramiko.
Kakšni so vaši argumenti v zvezi z laminati? Za ali proti?
Hvala za vaša mnenja :=)
Jaz imam laminate po vsej površini in sem zadovoljna. Pred delovno površino imam volneni tekač.
Meni je všeč (saj zato jih pa imam), trenutno nimam nobene negativne izkušnje, položeni so že pet let in je še vedno vse kot mora biti.
Res pa je, da nisva položila najcenejših, glede obrusov so pa v razredu velike obremenitve (npr. poslovni prostori).
Odločitev je seveda vajina!
LP
Alja, lepo pozdravljena!
Naša mala družinica biva v eni veliki sobi (24 kv. m) v skupnem gospodinjstvu s fantovimi starši. Po celi sobi imamo laminat (že štiri leta, s fantom pa sva kupila najcenejšega v Baumaxu; takrat je bil po cca. 1300 SIT za kv. meter). Je takšen kot tisti dan, ko ga je fantov tast položil (pa ga prej ni še nikoli). Poležen je kar na topli pod in prav nič ne votlo ne doni (za kar sem slišala kar nekaj pripomb). Na dveh mestih pa se, ko ga pohodiš, opazneje upogne. Tast je je poskusil je tudi občutljivost na vodo, ker imam v isti sobi mini kuhinjo (celo noč je pustil politega z vodo, pa se mu zjutraj ni nič poznalo).
Imamo tudi psa, ki je v dnevni sobi popraskal cel parket, na laminatu pa niti praskice (je pa res, da mu zelo drsi, če hitro štarta…). Sinu je nekoč padel težji steklen kozarec na tla in se razbil – majcena praska, komaj vidna.
Edina stvar, ki me moti je, da se zelo hitro na določenih mestih naberejo skupki prahu (najbrž zaradi statike), ki so seveda opazni. Pač sesam malo bolj na gosto.
Sin se sicer igra na tleh, vendar sva mu kupila igralno blazino, ker se mi zdi pod hladen. Ponovno bi ga dala povsod drugod, za v kuhinjo pa bi nisem ravno prepričana. Sicer pa je danes že tako velik izbor laminatov, da bo odločitev kar težka!
Srečno, upam, da sem kaj pomagala!