Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom laminat – špranje na spojih

laminat – špranje na spojih

Lepo pozdravljeni!

Prosim, če kdo pomaga s kakšnim nasvetom. Ko smo položili laminat, je bilo vse ok, super (no tolk super koliko je lahko to za laminat – mislim res ni primerjave s parketom, ki je v drugi sobi), potem pa so čez nekaj tednov na dolžinskih spojih nastale špranje (prej je bilo vse kot eno), nekaj je takih precej vidnih. A je to lahko mogoče od vlage (hiša nima fasade, izolacije), bilo je res hudo deževje in neurje pred kratkim, ki je pustilo sled tudi na notranji steni – flek.

A je mogoče kdo imel podoben problem s špranjami, kaj lahko storimo, oziroma kako je to mogoče popraviti, da se ni bi tako videlo?!

hvala vam,
pozdravček vsem,
Aurora

Pomagati se ne da. Majster, ko vam je polagal vam ni naredil vredu. Zato je na tistih spojih, ki jih ni dobro položil vtrl z lepilom žaganje laminata, ki je odpadlo ko ga je rezal. Ti si šla po 10 dneh prat laminat in si iz luknjic odstranila tisto žaganje. Sedaj se pa vse vidi kako je bil v resnici položen. To je tako, ko pa vsepovsod šparate , kjer ni treba! Prav vam je!

LP

Zdravo!

Laminat smo polagali sami, pa niso nič lepili, tako kot se dela pri parketu, sej v drugi sobi pa je v redu, nobenih špranjic.
Clic clac sistem namreč.
Ma ja sej res ni primerjave s parketom, logično, v drugi sobi je namreč jesenov parket, doma narejen, full lep, ampak to vzame veliko dela, časa, pa seveda denarja…

Tako, da to ni to, o čemer ste pisali.

Čao

P.S.: ostale bi prosila še za kakšen nasvet….

Jaz mislim, da ste ga preveč fiksirali po robovih. Laminat tudi diha in mora ob robovih imeti cca 1 cm placa, da diha. Če je na robu fiksirn (silikonski kit na letvico), potem se v sredini steguje, če placa ni dovolj, ga dviguje. Predlagam, da poberete proč letvice in pogledate, kje je fiksiran, če je potreba ga stisnete in letvice prittrdite tako nazaj, da ne bodo omejevale gibanja laminata.

Ojla!

Letvice smo dali ob robu, že ko smo začeli polagati, tako, da verjetno ni od tega, sej je bil fiksen, pol smo pa ven pobrali letvice, a ni to prav?
Ne vem kako bi to zdej rešili, ker malo čudno zgleda, sej niso vsepovsod režice, ampak vseeno.
A ima kdo kakšno idejo kako popraviti sedaj to?

Hvala,
pa lep pozdravček
: )

Morda je podlaga nezravnana? Če je valovita oz. če ima kakšne izbokline, bi bilo možno, da so reže zgolj prelomi na višini.

Tudi midva z možem sva sama polagala laminat po clik sistemu in na posameznih delih včasih nastanejo malo večje (opaznejše) reže. Delala sva po navodilih, upoštevala odmike od sten. Reže zakrijeva tako, da z roko ali nogo na hitro posamezen laminat porineva oziorma ploskneva (en čuden, drsajoč gib) in rata. Poskusi, nič ne stane. Ni pa to moja pogruntavščina, sem videla pri bratu, ki ima enak problem.

Ljudje osnovna napaka-zakaj kupujete klik sistem laminata.Kupite 8 mm debeline in da je za limat pa bo.Samo lepljenje vzame 2 ali 3 urce več časa,ampak zato pa ne bo nikoli špranjic.Nikoli!

New Report

Close