Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom laminat-s katerim ste zadovoljni

laminat-s katerim ste zadovoljni

mi imamo laminat,smo zelo zadovoljni..ko ga scistis,je zmeraj ot nov…pa imamo 5 otrok in po 7-ih letih ni nic unicen..Ima pa svakinja parket,pa izgleda nikakvo,vse podrajsano

lamelni parket se lepi na beton..

kdor nikoli ni imel parketa v stanovanju hvali laminat..kdor pa je imel oboje pa bo sigurno rekel, da nikoli več laminat.[/quote]

Tole pa ne drži! Mi smo imeli včasih parket, zdaj pa imamo laminat in ne zamenjam. Res smo imeli klasičen parket in če bi že morala imeti parket, bi imela že gotovega, nikoli več pa klasičnega.

Mi imamo tudi leminat, položen je en mesec in vseljeni smo dva tedna. Ampak živcev mi je pa dosti požrl, ta laminat… Je 31 razred trdnosti, ni bil najdražji, ampak malo cenejši, kupljen pri Balohu. Vse dobro in prav, lepo se sčisti. Ampak kaj, ko bi morala čistiti vsakih 5 minut. Ker ko se otroka igrata, se poznajo na laminatu njune rokice (čeprav umite) in nogice, prav vsaka stopinja se pozna. Saj če ni sonca se ne vidi tako zelo, ko pa posije sonce je katastrofa. Kaj menite, ali bi ga morala takoj na začetku s čim premazati? Jaz ga posesam in potem pobrišem z vlažno krpo (noter dam malo čistila emsal za laminat), takoj ko ga počistim je res lep, a potem….
Sva razmišljala da ga bi dala tudi v spalnice otrok, a bova pomladi raje dala topli pod, vsaj za teh 5-10 let, da malo odrasteta, bo lažje vzdrževanje…
lp
Aleksandra

Mi nikjer nimamo čisto enobarvnega laminata, zato se stopinje ne poznajo.

Saj tudi pri nas ni enobarven, je češnja, ki je sestavljena iz svetlih in temnejših emitacij lesa. Tako da res ne vem, zakaj se tako pozna na njem vsaka stopinja.

Ja pr men je podobno kot pri avaru. Vse stopinje se poznajo.
Imam temnejši laminat, nekje srednje drag. Res je lep na pogled. Ko ni več dnevne svetlobe je prekrasen, a v dnevi svetlobi se vse vidi, vse pozna (vsaka smet, vsak odtis, prah). Jaz ga čistim 1x tedensko in takrat je res lepo, še ene dva dni…potem pa, v dnevni svetlobi, katastrofa. Zdaj ko je zima je še fajn, ker ni toliko svetlobe.
Ampak na srečo mene take stvari ne motijo, se s tem ne obremenjujem. Če si pa perfekcionist, bi bilo kar težko.
Če imaš denar, raje parket, sigurno so bolj kvalitetni, pa tudi dražji, seveda.

Živimo z laminatom štiri mesece. Kupili smo Kflor. Z denarjem smo bili več kot čisto na tanko, tudi položila sva ga sama. Imava dva majhna otroka, okoli hiše še pesek, letajo non stop ven not…. V dnevnem prostoru je silent in resnično manj ropota pri hoji in če kaj pade po tleh manj odmeva. V ostalih sobah ni silent, ker pa so prostori manjši, ne odmeva in ni tak problem z ropotom. Ne rečem, da je neslišen, ampak se da preživet. V majhnih sobah (javor) in v dnevni (hruška) načeloma z umazanijo ni problem, pobrišem enkrat na teden. v kuhinji in jedilnici (hruška), ko pa velikokrat kaj kapne ali pade na tla, pa tisto razhodimo je pa malo huje. Če bi brisala vsak drug dan, bi bilo ok, tako pa brišem redkeje, mora bit pa tudi ok. Se mi ne da. Če ga pogledaš proti svetlobi podolžno, se svinjarija vidi zelo. Ker imamo talno, mrzla površina ni problem.

Ker bi bil parket na klik, tak kot si ga midva želiva vsaj 4x dražji kot laminat, sploh ni tako slaba izbira in smo zadovoljni. Predvsem, ker ga pač ne pazimo (otroci, letanje ven not…), ker je bil poceni, a na pogled (sploh hruška) zelo lep. V razmerju med ceno, estetiko, enostavnim polaganjem in uporabnostjo boljše izbire pri malih packačih vsaj za naju ni bilo.

Ko bo šel ta laminat ven, sta samo dve možnosti: Parket na klik ali ploščice. Ali parket v sobe, v dnevni del pa ploščice….Še enkrat laminat zelo verjetno ne več.

Meni je mojster, ki so deluje z Alpodom, drago računal samo polaganje laminata cca 60m2 1700€!! Ne le to, ampak čeprav smo kupili dražji laminat, je ves uničen, ker se vsi robovi poznajo in lomijo! Vsi stiki so vidni, nekoliko privzdignjeni ali poškodovani in so ravno toliko razmaknjeni, da se ulovi svinjarija. Vsakič ko kaj pade na tla, se uniči in odkruši!! Je prišel Alpodov “strokovnjak” ocenit ta dragi škart in pomeril z neko napravo (ki je pri kupovanju laminata niso omenili!!), in rekel, da je vlaga v stanovanju previsoka, češ 14 ali 12%, da pa bi moralo biti cca 9% – kar mi je znanec rekel, da je čisti nateg. Zaključil je, da smo sami krivi, češ, da smo ziher polivali ali vlažili laminat!!!?!! Kar sploh ni res!! Pomoje so se mojster in Alpodovi zaposleni zmenili, da so pripeljali škart namesto preplačanega laminata !? Skratka, popolnoma razočarani, jezni, sfrustrirani in slabe volje ob vsakem pogledu in stiku z laminatom … itak nobene odškodnine, pa še kakšno lato bi prišli odnest za svoje analize. KATASTROFA. Nikoli več laminata in sploh ne od Alpoda!

ps.: mogoče da bi dali kak topli pod čez to laminatsko sranje?? Kaj mislite?

Mogoče bi se ti podpisal z imenom in priimkom, če z “imenom in priimkom” omenjaš konkretno firmo.
Jaz imam Alpodov laminat. In nobenih problemov.
Pred polganjem je potrebno izmeriti vlago v estrihu.
Če je laminat dobro položen se robovi ne vihajo. Seveda pa moraš upoštevati navodila za vzdrževanje. Z butaro, ki briše z zelo mokro cunjo opravi po hitrem postopku. Kriva je butara in ne laminat.
Prilepi slikco. Drugače trdim, da nakladaš in blatiš ime Alpoda.

In še nekaj Alpod laminat prodaja. POlagajo ga drugi. Uporabljajo ga drugi. In če ga ne znate uporabljati, je za vaš najboljši beton na tleh, ne pa topli pod. tega boste pa preluknjali.

Pokličite neodvisnega izvedenca, mislim, da ga lahko naročiš tudi pri gradbeni ali tržni inšpekciji (sosedje so bili nezadovoljni z montažo kuhinje, plus monter ni izdal računa in so poklicali tržno, ne vem pa, ali se je ta ukvarjala tudi s kakovostjo, sorodnik je pa nekoga poklical zaradi previsoke cene storitve). Potem bodo ubrali drugačno vižo. Samo pustiti se jim ne.
Meni kmečka logika pravi, da bi ob preveliki vlagi kvečjemu ne bilo stikov, ker bi se laminat rahlo širil. Drugače pa sem se jaz preselila v popolnoma obnovljeno stanovanje, po tleh so dali verjetno najcenejši možni laminat, stanovanje sem prevzela oktobra in je bilo celo zimo vlažno – vedno so bila rahlo orošena okna, pa ni bilo z laminatom nič narobe. Šele naslednjo sezono se je toliko pregrelo, da vlage ni bilo več.

Drugače pa tudi meni osebno laminat ni okej. Ker je nov, ga pač nisem metala ven, ga pa bom, če bom kdaj obnavljala stanovanje.

New Report

Close