Najdi forum

LAMINAT DA ali NE?!?

Pozdravljeni!

Eno preprosto vprašanje za tiste ki ste se s tem že ukvarjali in sicer me zanima vaše menje glede laminatov.Jaz bi položil laminat v kuhinji in hodniku pa me zanima kako se zadeva obnese.Zanimam se namreč za klik oziroma snap izvedbo brez leplljenja.Sedaj imamo po tleh poležene vinas ploščice in na njih nalepljeno pluto.
Ker se odločam za menjavo talnih oblog vas prosim za kakšen koristen nasvet glede laminatov oziroma če priporočate kakšno drugo vrsto oblog.
lp

hodnik – da, če ni to obenem predsoba (da si ne sezuvate čevljev, ker potem je vse mokro pozimi)

kuhinja – ne, ne moreš se izogniti delnemu pronicanju vode in gre lahko vse skupaj hitrop v maloro – lastna izkušnja

Mi imamo v dnevni sobi, hodničku in kuhinji. Zadnje je bila napaka.

Mi bomo v novi hiši imeli v kuhinji terakota ploščice (če bo talno) ali pa pluto (ampak tako, da je debelejša)
T.

Mi smo ga ravno položili v kuhinji, baje da je strašno vzdržljiv, izgleda tudi še kar. Glede lepljenja – ta, ki nam je to delal je predlagal lepljenje (saj to se lepi samo na stiščišču plošč, ne spodaj), češ da se nezlepljeni sčasoma razrahlja.

ld;
N.

Mi ga imamo v kuhinji, ravno click, ker nam je bil pač tisti vzorec najbolj všeč. Imamo ga dobri 2 leti in smo zelo zadovoljni. Res pa ne puščamo vode po tleh. Če se kaj polije, je treba takoj pobrisati. Se pa splača kupiti čimbolj kvaliteten laminat!

MI GA IMAMO V KUHINJI IN PREDSOBI, PA POMIVAM PO TLEH Z (ZELO) MOKRIM MOČOTOM. Nikoli nobenih problemov, je pa res da imamo tisto varjanto ko se ga lepi.

mi ga imamo po celem stanovanju, tudi po kuhinji in celo po delu kopalnice. zdaj smo v stanovanju že tri leta in je vse brez problemov. res je da ne polivamo blazno, pač takoj pobrišemo, pomivam pa z vlažno krpo.
aja pa še to: v kuhinji se nam je pokvaril pomivalni stroj in je voda iztekla iz stroja. se ne pozna, smo pa tudi to takoj opazili in pobrisali.
imamo pa tudi mi varianto lepljenja.
janka

Laminat imamo v kuhinji, tudi nam je pomivalec že poplavil, pa ni bilo posledic. Imamo ga pa 5 let. V otroško sobo smo dali raje parket, ker je laminat bolj “mrzel”. Dobili smo izvedbo že lakiranega parketa, ki se ga samo še položi in zlepi (kot laminat) – super.

Lp B

Jaz ga ponovno ne bi več dala. Imamo ga v kuhinji in na hodniku – 3 leta. Izgleda sicer še čisto ok, razen na mestu, kjer je imel bližnje srečanje bum vrste z likalnikom. Problem je v tem, da ni nič kaj dosti toplejši kot ploščice (zato smo se zanj odločili), pa še blazno glasen je, kljub foliji za ublažitev hrupa. Drugače pa se mi ne zdi, da bi bil tako blazno občutljiv na vlago.
In za kaj bi se odločila danes? Pojma nimam. Najbolj mi je všeč les, vendar je za kuhinjo to malce drag špas, če upoštevaš vse možne nesreče.

Lep pozdrav,

Mateja

mi imamo v kuhinji ceramiflex plošče tople na otip, izolativne, enostavne za negovanje pa še lep videz je, cena je okoli 5000sit za kvadratni meter.

nikar laminata!!! gre hitro “v maloro” in zgleda grdo. čudno za hodit po njem, hladno.

mi imammo laminat po vsem stanovanju razen v spalnicah kjer je bil ze prej parket in ga nismo metali ven
smo zelo zadovoljni ker je nam veliko bolj topel kot parket ali ploščice in se da zelo lepo pomiti tudi samo z vodo
razne bum nesreče še nismo imeli ampak mislim da noben mat, ni tako trpezen da bi vse prenesel

priporočam pa ta drazjo varianto ker je bol kvaliteten

lp

Mi imamo laminat po celem stanovanju, tudi v kuhinji in predsobi in se super obnese. Žal nam je, da ga nismo dali tudi v spalnico. Daje topel občutek (kot les), a ga lahko pomivamo z vodo in čistili, kar parket ne bi mogli. Upoštevali smo nasvet in kupili res kvaliteten laminat pri uvozniku v Cerknici. Eni naši prijatelji so tudi tisti čas dajali laminat, pa naš po 3 letih zgleda kot tisti dan, ko smo ga položili, oni pa se pritožujejo. Glede laminata na klik – nam ga je polagalec odsvetoval, ker nimamo novogradnje in čisto ravna tla. Ga je pa mogoče res enostavneje položiti.

Meni osebno je laminat grozen. Moti me že zvok ob hoji po njem, če nanj sije sonce zgleda umazan, pozna se vsaka pikica od vode, če ga daješ na podlago, zna biti višji od drugih podov v stanovanju, na njem se je bolj nabiral prah, ali pa sem vsaj imela ta občutek, poleg tega pa meni pač zgleda ceneno…. Mi smo ga z velikim veseljem vrgli ven in smo zdaj prezadovoljni s pluto. Moja znanka pa ima celo neko posebno pluto, ki je še posebej toplotno izolirana in zato še toplejša – v glavnem super za otroke in za hojo brez copat.

Srečno roko pri izbiri ti želim

bajka

se strinjam!

New Report

Close