Najdi forum

LAMINAT DA ali NE?!?

Pozdravljeni!

Eno preprosto vprašanje za tiste ki ste se s tem že ukvarjali in sicer me zanima vaše menje glede laminatov.Jaz bi položil laminat v kuhinji in hodniku pa me zanima kako se zadeva obnese.Zanimam se namreč za klik oziroma snap izvedbo brez leplljenja.Sedaj imamo po tleh poležene vinas ploščice in na njih nalepljeno pluto.
Ker se odločam za menjavo talnih oblog vas prosim za kakšen koristen nasvet glede laminatov oziroma če priporočate kakšno drugo vrsto oblog.

lp Matjaž

To bo menda dalje pomagalo… Če pa se odločiš za laminat, pa je garantirano najlažje kar takega na click-sistem montirat (pazi – prodajajo razne variante – kupi takega, ki bo imel relativno dolg “utor”).

laminat – NE. Iz lastnih izkušenj. Izgled parketa ali ploščic je mnogo lepši, razen, če je zelo frekventen prostor, kjer hodite obuti.

lp

Mi imamo v kuhinji laminat. Če bi še enkrat opremljala stanovanje, bi dala v delu, kjer se kuha ploščice (če ta možnost obstaja). Problem je namreč voda, ki tako na laminatu kot parketu pusti določen siv madež (sčasoma). Sicer smo z njim zelo zadovoljni, predvsem zato, ker imamo majhne otroke, ki po tleh kar naprej tolčejo s kockami in podobnimi zadevami in se laminatu ne vidi nobenih prask in lukenj.

lp

Tudi jaz ne bi vec dala laminata. V kuhinjo ploscice, drugje parket. Veliko lepsi izgled.

Iz lastnih iskišenj povem tako .laminat je čist dobra zadeva napr spalnice ali dnevni prostor za kuhinjo pa ne……..Velik lepši kakršen drugi pod ali ploščice predvsem zaradi tega ker moraš predvideti da se ti lahko kaj polije ….. in so fuge laminata zelo občutljiva zadeva……

Laminat je in ni dobra zadeva. Je rešitev, kadar te priganjajo roki, ker je zelo hitro narejeno, drugače pa za kuhinjo sploh ne pride v upoštev, za hodnik pa pride zelo lepo in tudi trpežno.(boljša kvaliteta) Klik laminat je boljša varianta in pa ,če želiš dober izgled in dobro položen pod, moraš plačati najmanj 2300 SIT m2 041697974

Laminat imam v kuhinji in sem zadovoljen. Kdaj se tudi kaj polije, pa ni panike, samo stati ne treba pusiti – pobrišeš, pa je.

Jaz pravim da laminat NE, pluta JA

imamo laminat , pa ga ne bi dala več, raje parket.Pa še prah se zelo hitro nabira, cele mačke grozno.
lp

Občutljiv, vidi se vsak prah, pod nogami ko hodiš grdo ropota, pusti madeže od vode, nelep in tudi ni res, da se ne vidi, če ti kaj težkega pade po tleh. NIKOLI VEČ LAMINATA.

Laminat v kuhinji je kot da voziš skozi naselje 100km/uro in te je strah da boš naletu na radar. Mene v kuhinji je strah kdaj bo izpuščal pomivalni stroj. Prej sem imel ploščice sedaj laminat nikoli več ga nebi dal v kuhinjo.
Ko bom menjaval bom izkopal ven tlak nato položil talno gretje in na vrh ali ploščice ali marmor.

lp:tony

Pri nas smo doživeli izliv vode iz pomivalca na tri tedne star laminat, ki je bil leplje.Voda je prišla pod laminat tako da je do polovce kuhinje čmokalo,ko si stopil.Počakali smo kaj bo in drugi dan se je ob stikih, ko si pdrsal z nogo čutil rob , sedaj po desetih dneh se je izravnalo, tako, da se skoraj več ne pozna, tako, da ga ne bomo menjali. Tudi jaz sem hotela ploščice v kuhinji, pa so mi jih odsvetovali, ker so strup za noge, še posebej , če imaš talno ogrevanje. Baje dobiš krčne žile.,

Drzi ja, da dobis krcne zile, vendar pod pogojem, da hodis bos! Sicer pa moras imeti copate ali cokle ali karkoli drugega na stopalih, le da ima obutev gumijaste podplate. ( izolacija! )Potem te skrbi ni vec! 🙂 LP!

Mi imamo v kuhinji laminat skoraj 10 let in je še vedno tak, kot prvi dan.
Vmes smo že preživeli eno manjšo poplavo, na srečo ni bilo posledic. Res pa je, da je laminat še dodatno nalepljen na podlago iz trde iverke in na vseh stikih z zidom so reže zaprte s silikonom.

Za laminat smo se odločili predvsem zato, ker je topel, saj so se otroci veliko igrali tudi v kuhinji na tleh. Čiščenje je enostavno, samo z vodo pobrišem, pa je.

Ko smo ga pred desetimi leti kupovali, v Sloveniji ni bilo ravno veliko izbire. Tudi kar precej drag je bil, vendar ima garancijo 30 let.

Očitno so izkušnje lahko zelo različne.

Laminat definitivno da. Imamo ga v kuhinji in dnevnem prostoru. V kuhinji smo naredili zanimivo kombinacijo s ploscic – te so ob ob omarah, sicer pa je ga je zelo lahko vzdrzevati pobrise se ga z vlazno krpo in ni obcutljiv.

mia

New Report

Close