Najdi forum

Laminat….adijooooo

Pri nas imao celo srednjo etažo talno gretje in s tem ploščice.
V spalnih prostorih pa imamo žal premalo prostora med vrati in tlakom, zato ne gre noter navaden parket in bomo dali kar lamelnega.
Laminat pa nikakor, saj mi deluje ful plastično in hladno.

Oprosti, toda s temle se pa ne strinjam. Naš laminat je stal 5500SIT/m2. Za to ceno bi lahko dobila tudi parket, vendar nama je bil točno ta laminat najbolj všeč. Je pa tudi zelo kvaliteten in zato še vedno kot nov.

mi ga imamo v kuhinji in na hodniku. Vse ok, nimamo flekov pa tudi še vedno ok zgleda samo kaj ko hudič tako nagravžno ropota ko gor hodiš. Vlaga ga ne uniči – preverjeno ker sem imel poplavo, ven sem metal parket v eni sobi, laminatu ni bilo nič.

Jaz bom naslednje leto ko bom metal ven hodnik na tla položil ploščice + talno gretje. Za kuhinjo pa še ne vem, zaenkrat je tam laminat star šele 3 leta tako da bo zaenkrat ostal, naslednjič pa…

kaj pa pluta? Znanec mi je povedal, da so imeli laminat 13 let v kuhinju.
Glede na to da je bil otrok majhen, je še po 13 letih kot nov. Zadnjič
sem jo gledala v Bauhausu v Ljubljani. Imajo več barv. Pa še topla je.

Jaz imam pluto in je super. Prej sem imela topli pod in sem si ves cas zelela pluto. Parket se mi ne zdi prakticen,ploscice so pa mrzle, bolj za kopalnico. Pluta je super, plastificirana, ni nobenih tezav s ciscenjem.

Lahko položite linolej….Linolej je naravna talna obloga na podlagi iz jute, ki jo sestavlja zmes lanenega olja, plute in naravne smole z dodatkom različnih barvil. V primerjavi s PVC talnimi oblogami je linolej boljši toplotni izolator, zato na otip deluje toplejše. Prav tako kot talne obloga iz gume je tudi linolej antistatičen in antibakterijski. Linolej se enostavno vzdržuje, pomembno je le, da se ga prvič premaže z ustreznim zaščitnim premazom. Dobavlja se v različnih barvnih odtenkih, zato se dobro kombinira s skoraj vsako opremo. Doma se ga vgrajuje predvsem v kuhinjah, hodnikih in predsobah, medtem ko je največ linoleja vgrajenega v bolnišnicah, vrtcih in šolah.

Veliko debat je bilo na temo laminata in flekov in vsem nesrečnim lastnicam laminata je bilo skupno to, da so ga mazale z loščilom (najpogosteje emsal).

Moja sorodnica ga ni nikoli mazala, pa je brez lis in flekov!!

Eni si res ne morejo privoščit parketa, sam da bi jim blo pa zaradi tega vseeno, kaj imajo v hiši???!!!

Imamo laminat, ta cenen in česa takega v novi hiši zihr ne bomo imeli. Flekov smo se pa rešili tako, da smo začei pomivati z vročo vodo s kisom. Gre vsa umazanija lepo vstran, nobenih flekov, pa še otroci ki dost po tleh plezajo ne drgnejo po kemikalijah.
Babi in dedi sta se odločila za kvaliteten in temu primerno tudi dražji laminat in ni pripomb – razen, da je mrzel – to so pa tud ploščice, ane?

tikov parket se da tudi polakorat da ga ni treba oljit 2x-3x na leto.je pa posebno olje za teak.ce ga pa lakiras je le potrebno dat posebno podlago za temelj!!Pa srecno,tik je lep samo drag!!

zakaj misliš, da si laminat omislijo tisti, ki si parketa ne morejo privoščiti, parket, tako kot laminat imaš v večih cenovnih razredih in kvalitetah, tako kot najcenejši laminat je tudi najcenejši parket slab z to razliko, da ko menjaš dotrajan laminat ga je popolnoma enostavno zamenjati v nasprotju z dotrajanim parketom.
>Kar se tiče laminata, ga imam prav po celi hiši in mi sploh ne deluje hladno, saj sem izbrala popolno imitacijo ladijskega poda, za čiščenje je popolnoma enostaven, potrebuješ samo rahlo navlaženo krpo, kar se tiče pokanja, pri meni popolnoma nič ne poka, ker je kvalitetno položen, tudi hladen za noge ni ker smo pod njega dodali dodatno toplotno izolacijo. Je pa res da smo kupovali laminat višjega cenovnega razreda, ki je bil veliko dražji od mnogih parketov ter primeren za poslovne prostore, kjer se res veliko hodi.Lahko vam povem, da pri dveh otrocih in dveh psih je moj laminat še vedno isti kot pred 4 leti ko smo ga položili, nobenih prask flekov , odrgnin ali spremenene barve, tako da sem zelo zadovoljna z njim.
Kar se pa tiče plute, jo pa nobenemu ne priporočam posebno ne v kuhinji, ki je velika verjatnost polivanja.

Ja, kvaliteta se plača, pa naj bo parket ali laminat ali katerakoli talna obloga.

Ja pa še nekaj, laminat se sploh priporoča za novogradnje, katere še niso popolnoma izsušene in zaradi tega ni možno položiti parketa, ki rabi popolnoma suho podlago drugače se lahko celo dvigne.

LP

Večje traparije, da pluta ni za v kuhinjo pa še nisem slišala. Več kot 20 let smo jo imeli in bili z njo zelo zadovoljni. Še nisem zasledila, da bi jo kdo, ki jo ima v kuhinji kritiziral. Govorim o plastificirani pluti. Lahko govorim iz lastnih izkušenj, tako na pamet, da samo plute pa ne je pa čisto neumesno.

LP

jana11

najprej se umiri, tudi jaz govorim iz lastnih itkušenj, v bloku kjer sem živela prej smo imeli plastificirano pluto v kuhinji in hodniku, zato prav dobro vem, kaj pomeni pluta in voda skupaj. In če je tako dobra zakaj jo nimate še sedaj, saj je sedajšna verjetno veliko kvalitetnejša od prejšne.

Meni je bila pluta super, imeli smo jo v hodniku in kuhinji. Mi je nekajkarat spustil pralni stroj in je bil del plute v hodniku pod vodo, pa ni bilo nobenih posledic. Res pa je, da je bila položena kvalitetno, sem videla že marsikje šlampasto položeno.

In zakaj ne ponovno pluta? Ja, saj včasih mi je kar malo žal, čeprav sem s toplim podom tudi zadovoljna, le čiščenja je več. Ko smo menjavali kuhinjo, sem gledala plute in mi nobena ni bila tako všeč, kot ta, ki smo jo imeli. Tega vzorca ne delajo več, ga že dolgo nisem videla. Kar se pa kvalitete tiče, si pa ne bi upala trdit, da so zdaj kaj boljše. Pri sosedih so jo položili precej za nami, pa je slabša. Mi smo jo še švercali iz Avstrije, ker se jo pri nas takrat še ni dobilo.

LP

Kaj pa kaka masa, al pa keramiflex?

Podnov je pa danes že toliko, da bi res težko rekla kateri je boljši od boljšega. Cene so pa tudi temu primerno viskoke. Predvsem pa tu prevlada okus in želja.

Joj punca, a si ze slisala za talno gretje?????? pa ne bo nic mrzlo!!!!!

lp

Pri nas imamo laminat, parket in ploščice, pa smo z vsem zadovoljni. Po hodnikih in kopalnici so ploščice + talno gretje, v delovnih sobah je laminat – imitacija ladijskega poda kanadski bor (cena cca. 6000,00), kuhinja, spalnice in dnevna lam parket jesen + oljka z vzorci (gotova cena s polaganjem cca 25000,oo). V prejšnjem stanovanju smo imeli ceneno verzijo laminata, pa ga v 5 letih tudi nismo uspeli uničit, je pa res zelo elektrostatičen. Vsaka stvar pa ima svoje prednosti in slabosti.

Mi smo kupili novo stanovanje v katerem so bile ploščice v kuhinji in dnevni sobi,dala sem si eno leto časa da se navadim-se nisem.So mrzle,če pa ti kaj pade se takoj razbije,talno gretje pa ni dobro zaradi ven.Torej izravnalna masa,čez pa topli pod(imajo jih našteto-kvalitet in vzorcev)

mi imamo laminat v spalnicah in res ko smo ga postavljali,smo ga dali ker se nam je zdel pol cenejši kot hrastov parket,ko bomo gradili nov ziher ne damo več laminata,čez les ga ni,je toplejši,lažji za pucat,vzdržljivejši in še in še.

New Report

Close