Najdi forum

Laminat je tud cenejši, kar večinoma prevlada.
Ampak jaz ga ne bi marala niti zastonj.

Laminat imam zgoraj v treh sobah, v otroški je že starejšega datuma, se je še lepil skupaj, škripa ne, samo za čistiti je bolj tako-tako. V drugih dveh sobah je laminat na klik, boljše kvalitete, se obnese super, čisti tudi. Tako bomo tudi spodaj, ko bomo zdaj polagali na novo, položili v kuhinjo ploščice, dnevna in še ena spalnica pa bo ta kvalitetnejši laminat.

Evo, bolj jasno in enostavno se ne da povedati.

Ga imam v delu stanovanja, v drugem delu imam parket. Laminat prav težko prenašam in mi je žal, da nismo takrat malo stisnili, ko smo obnavljali tisti del stanovanja.

Ropota. Če hodiš po njem obupno ropota ( ne, naš ne škriplje, tudi fuge so po 10 letih še čist ok), bolje, da ti na tla ne padejo ključi ali kaj podobnega, ker se sliši, kot bi padla ne vem kakšna klada. Otroške kocke? Bog obvaruj podiranja otroških kock na laminatu!

Hladen: Otroka sta bila čisto mrzla, ko sta se igrala na tleh. Kupili smo tepihe, da je bolj prijetno. (ublažijo tudi ropot).

Čiščenje: No, ja, pomete se ga super. Tudi za mokro pomivanje ni ravno nek problem, le da je treba čez s suho krpo, da se ne poznajo linije čiščenja.

Suma sumarum, njegova edina prednost je cena na dan nakupa.

Ampak pri nas bo šel ven! Zelo kmalu, ker sem ga sita, prav sovražim ga. Parket imamo bistveno več časa, pa je še vedno lep, niti pol toliko se ne pozna prah na njemu, je prijeten, topel. No, pozna se, da je to naraven pod.

Ampak tudi pri parketu malo bolj prvidno izbirajte. Bolj ko je temen in lakiran na “špegu”, hitreje se bodo poznale kake raze. Pa smer polaganja je tudi važna.

Priporočam res tehten premislek pri izbiri poda, saj to niso zavese, ki jih mimogrede zamenjaš. Naj ne bo cena edini način izbiranja! Dolgoročno jaz še vedno navijam za parket.

Pri nas bo šel laminat ven v kratkem, čeprav je nepoškodovan in še vedno ” kao lep” !

Tako kot za mnoge izdelke ki jih kupujemo, tudi za laminate velja pravilo, da za “malo denarja dobiš malo muzike.” Obstajajo sicer izjeme, vendar so te takorekoč zanemarljive.

Zelo veliko vlogo pri zadovoljstvu uporabe tovrstne talne obloge pa igra tudi strokovnost mojstra, ki ga je položil. Polaganje laminata še zdaleč ni tako enostavno, kot trdijo prodajalci.
Dober polagalec bo postavil realno ceno polaganja, lepil pa bo tudi tistega na klik.
Najslabša možna kombinacija pa sta vsekakor laminat in mojster nizkega cenovnega razreda.

Pred odločitvijo o nakupu laminata pa je vsekakor nujno občutiti pod nogami dobro položen laminat.
In če vam je občutek všeč, boste od lastnika prostora brez težav dobili tudi naslov polagalca.

Lep pozdrav,
Gorazd

Meni je pa smešno tole povdarjanje, kako je laminat še vedno lep, pa nič občutljiv. Ja itak, če je plastika. Pa si dajte tudi jedilni servis plastičen kupit, bo za vedno.
Sem definitivno za parket. Ali pluto. Laminata tudi pod razno ne, iz že zgoraj navedenih razlogov.

Vsekakor je boljši in kvalitetnejši parket.Imamo stanovanje v katerega smo položili laminat,pred kratkim pa smo obnovili hišo in vanjo dali parket,razlika je očitna.Laminat neškriplje,je pa bolj hladen pa čeprav imamo dobro izolacijo,drsi in stičišča so vidna,ker smo verjetno pri čiščenju uporabljali preveč mokro cunjo.V hiši imamo klasični hrastov parket(kupili smo ga na rudniku-parketni center,zelo ugodno)brušen in lakiran,bolj topel in nedrsi.Meni osebno je parket lepši in boljši,s tem da z laminatom ni prav nič tako hudo narobe da ga nebi imeli v stanovanju.

New Report

Close