LAMINAT
Glede ropota se dobi nekaj, kar se da pod laminat, vendar je naš polagalec laminata rekel, da je to bolj za zgornje nadstropje, npr. za v spalnico. Mi imamo laminat v dnevni sobi in kuhinji. Zelo sem zadovoljna z njim. Čeprav bi morali večkrat čistiti, se mi sploh ne zdi prašen. Očistiti ga je pa tako enostavno…Samo kamenčkov se je treba paziti…
Pri nas imamo laminat v kuhinji, dnevni in v predsobi, v spalnicah imamo parket. Kupili smo najkvalitetnejši laminat, z “mat” površino, pod laminatom je posebna podloga, tako da spodaj ni kaj dosti slišati (verjetno bi se naše pokavce skakavce slišalo tudi če bi imeli vmes pol metra volne, he, he…). Prah pri nas nase vleče kavč iz mikrofibre, laminat enostavno obrišem z vlažno krpo in je mir. Edino poleti, ko capljamo naokoli bosi je videti pocast, ampak ni hudega. Ko sedaj pomislim, kakšno svinjarijo smo imeli prej v tapisonu, ajajaj… Laminat je tudi manj občutljiv kakor parket, pri nas je parket v otroški sobi že pošteno “obtolčen”. edino kar me pri laminatu (in tudi parketu) moti je to, da je mrzel. Normalno vedno capljam bosa, sedaj pa moram pozimi nositi nogavice in copate in kadar se z otroci igramo na tleh, si podstavimo blazinice, da ne zebe…
Mi imamo tudi v kuhinji laminat, pa smo malo kiksnili, ker nam stalno kaj dol pada in se “odkrusi”, spodaj pa se vidi iverka.Sicer so rekli, da obstajajo korektorji, a midva sva nasla le skoraj bel odtenek in je bolje brez korektorja, ker se bolj ven tolce. Drugi minus je, da je hladen in tudi jaz imam problem discipline in copat, ker rada hodim v nogavicah.
Ze pred nakupom pa sva se pozanimala, da je bil najbolj trpezen (kot da bi po njem stalno hodilo ogromno ljudi), da smo dali spodaj pluto, da ni glasen, da je mat. Tudi z vzdrzevanjem nimam tezav. Torej, bi bila zelo zadovoljna, ce se ne bi poznali odkruski.
Lp
Vse talne podloge, razen tepihov ali tapisona so mrzle. zato imamo mi talno gretje.
Toplo priporočam laminat, ker je zakon pri majhnih otrocih. Seveda pa kupite najbolj kvalitetnega. Mi smo ga kombinirali z različnimi odtenki in tako nastanejo različni vzorci.
Za primerjavo naj omenim še to, da so ugasnili cigareto na našem laminatu , vrgli iz zgornjega nadstropja kladivo in na laminatu nič, jaz pa sem zatulila kot slon, ker sem mislila, da bo laminat uničen. Delavci pa so se samo smejali. Položiti pa ti ga morajo tudi pravi strokovnjaki, res da vse izgleda zelo enostavno, vendar se to pokaže čez par let. začne pokati, se dvigovati in potem ljudje krivijo laminat, krivda pa je pri nekvalitetnem laminatu, ki ga dobiš čisto poceni in pa zaradi nepravilnega polaganja, lepljenja. Res da je potem cenovno veliko dražje, venfar pa je večen, tako kot ostali parket.