LAMELNI PARKET
Lamelni parket je potrebno zbrusiti in polakirati (kar naredijo parketarji). Se pa da dobiti tudi gotov parket (panelni parket), ki je že lakiran in se ga samo položi in takoj hodi po njem. Gre za click sistem, isto kot pri laminatu. Sestavlja se na isti način kot laminat, le da so tu “deske” malce daljše.
Cena takega parketa je malce višja (jaz sem dala 6.500,00 SIT na kvadr. meter) , vendar pa upoštevaj dejstvo, da je potrebno lamelni parket še obdelati in to tudi stane. Kaj bi bilo pa cenejše pa ne vem!
Malce poglej v trgovinah in pokliči kakega parketarja!
Pozdrav, Petra
Mi imamo ravno v otroški sobi lamelnega, že lakiranega. Super se obnese. Prej smo imeli en zguljen tapison, pa nam ga je položil kar čez. Opravil je v 2 dneh (soba je precej velika), brez smradu, prahu ipd. Je pa malo dražji, čeprav ni bistvene razlike, če prišteješ še stroške brušenja in lakiranja…
Lp B
Meni osebno je laminat grozen. Moti me že zvok ob hoji po njem, če nanj sije sonce zgleda umazan, pozna se vsaka pikica od vode, če ga daješ na podlago, zna biti višji od drugih podov v stanovanju, na njem se je bolj nabiral prah, ali pa sem vsaj imela ta občutek, poleg tega pa meni pač zgleda ceneno…. Mi smo ga z velikim veseljem vrgli ven in smo zdaj prezadovoljni s pluto. Moja znanka pa ima celo neko posebno pluto, ki je še posebej toplotno izolirana in zato še toplejša – v glavnem super za otroke in za hojo brez copat.
Srečno roko pri izbiri ti želim
bajka
lamelni parket je tanjši približno 1cm in je brez utorov. klasični parket je debel 2cm in ima utore, utori so pomembni pri polaganju saj baje ne ratajo z leti špranjice med dilcami se bolje zlepijo skupaj, mi imamo v kuhinji po tleh ceramiflex plošče so tanke 8mm in imajo notri eno tako folijo da ne uhaja toplota pozimi skozi tla ven , so izolativne enostavne za čistit lahko se dajo po celem stanovanju ker se dajo tudi kakšni vzorci narediti.
Joj, sori, res sem zamešala. Prej sem vprašanja samo brala in nisem imela časa odgovoriti, potem, ko sem imela nekaj minut, pa nisem opazila, da sta blizu skupaj vprašanji o laminatu in o lamelnem parketu. In sem nalepila odgovor na napačno vprašanje. Sori.
Vsekakor, imamo tudi lamelni parket. Prelakiran je z vodnim lakom in to definitivno ni bila dobra odločitev, ker je že po nekaj letih zgonjen kot bi čez njega danunočno hodile horde. Prav tako se pozna, če brišem z bolj mokro krpo. Ampak verjamem, da je tukaj napačno lakiranje, ne sam parket.
Tinkara C, žal ti znanci niso take sorte, da bi jih lahko poklicala in vprašala.. Ampak, če imaš možnost (finančno, seveda), si za najbolj bivalne dele omisli TUDI talno gretje. Tudi pravim zato, ker popolnoma talno gretje ne ustreza vsem in se nekateri ljudje zelo slabo počutijo, če so tla vedno topla. Obstaja pa varianta, da imaš radiatorje in talno gretje tam, kjer to najbolj rabite, in tako po potrebi in želji ogrevaš samo tla ali samo sem take sorte, da me že zdaj zebe in me ne bo sputilo do aprila, he, he…
LP
bajka
Očitno med lamelnim in panelnim parketom cenovno ni razlike. pri nas so ravnokar položili lamelnega za (preračunano) 6800/m2. Očitno me je prišlo še malo dražje kot če bi kupila že polakiranega.
Osebno mi je bolj od lamelnega všeč klasični parket (tisti, ki ga zlagaš košček po košček). Samo je žal predrag.
lp
Alenka