Najdi forum

Ali je kdo na tekočem, kje bi kupili LAM PARKET (300x60x10 mm) in sicer bukev?
l.p.

Jaz sem ga kupil v ljubljani v PARFLEKS-u. So korektni, pravilno ga skladiščijo, dobre cene…
Je pa nekaj drugega – BODI PREVIDNA, KDO GA BO POLAGAL!!!!
Jaz imam namreč tudi lam parjeno bukev. Je meni zelo lepa, lakirana s kislinskim poliuretanom (nežno češnjev odtenek po lakiranju), ampak:
1. bukev zelo rada “deluje” – OBVEZNO preveri vlažnost podlage in zraka!
2. stoj parketarju “za ritjo” in glej, da bo uporabil DVOKOMPONENTNO LEPILO, KI PA MORA BITI NANEŠENO PO CELOTNI POVRŠINI “DILCE”!

Po mojih hudih peripetijah s parketarjem, ki so mi ga priporočili kot dobrega (ne forumovci), sem slišal, da noče kar vsak polagati lam bukev. Res je zelo natančna, zato previdno pri izbiri parketarja… Ali imaš že izbranega?

Meni so bukev vsi prodajalci in polagalci parketa odsvetovali. Eden je rekel, da pride črv v njega, drugi je rekel, da je to takorekoč “živčen” les in se kar naprej premika in razteguje in da ne bo odgovarjal za napake, če bo parket pozimi počil. Za bukev je menda potrebno imeti ustrezni odstotek vlage v prostoru. Za polaganje v bloku torej sploh ni primeren, bolj za kakšno staro hišo, ki diha.

Osebno mi je bukev tudi najbolj všeč. Obstaja pa tudi možnost, da se izbere hrast in jo lakira z rahlim češnjevim odtenkom. Vem pa, da to ni isto.

Podjetje Parfleks pa lahko tudi jaz priporočam kot dobrega prodajalca.

No, vrata bom imela vseeno iz bukve, ha, ha.

Lp

S.

New Report

Close