Najdi forum

Lepo vas prosim, povejte mi, če dojenčku res ne smem dajati laktoze. Naš mali štirimesečnik je imel zaradi nekakanja precejšnje vetrove – je dojen in mi je zdravnica rekla najprej naj poskusim s sladkimi kamilicami. Ker sem jo malce vprašljivo pogledala : otrok pa sladkor, mi je predpisala laktozo. Malo žličko v čaj, mali pa tako spije le dve do tri žličke. Pa še to se zgodi le enkrat na mesec, da so takšni ukrepi sploh potrebni. Spodaj je namreč ena od vas zapisala NE za laktozo in ker me za otroka jasno skrbi…

Da ne bom po nepotrebnem menjala pediatrinje,

pozdravček Neja :-))

Pozdravljena!

Res ne vem zakaj ti je ena forumovka odsvetovala laktozo (oz. ne tebi, saj sem tudi jaz prebrala ta odgovor, ampak sem upala da ga boste spregeldali) ker ni nič škodljiva! Laktoza je, namreč, po slovensko mlečni sladkor, torej je en glavnih sestavin mleka, kravjega, pa tudi materinega, pri materinem pa ga je še veeeliko več! Prav zaradi te laktoze ima materino mleko blag odvajalni učinek, zato so polno dojeni otroci zelo redko zaprti!
Pediatrinja ti je prav svetovala, tudi jaz sem dajala svojemu dojenčku laktozo ko dolgo ni kakal, in sicer žličko ali dve in ponavadi se je že ta dan pokakal in mu je bilo lažje.
Zaradi tega vam gotovo ni treba menjat pediatra, tudi če se vam ne bi zdel v rdu nasvet, enostavno bi nasvet preslišali, mar ne?!
Pa lep pozdrav,
Sonja

Res hvala za odgovor. Pri pediatrinji smo bili šele trikrat in sem zato še malo negotova (saj ne , da ji ne bi verjela, ampak malo z rezervo pa včasih že kaj vzamem). Lastnega znanja in izkušenj na žalost nimam. Zelo sem bila namreč vesela, ko mi je napisala recept za laktozo in se mi je zdelo, da je res poskrbela, da malčku ne bi oteževala prebave s trsnim sladkorjem.

Zdaj sem čisto pomirjena!

lep pozdravček, neja :-))

New Report

Close