Zanima me kako deluje lakmusov papir? Namreč kupila sem ga v lekarni zdaj pa ne vem, kako ga uporabljati.
Hujšam pod zdravniško kontrolo in so mi svetovali naj si kupim lakmusov papir.
Zdaj pa ne vem ali se obarva vijolično takoj ali po 10 min. in ali se obarva samo takrat ko intenzivno hujšamo? Kaj pa če si na dieti in zgubljaš kg in se ne obarva?
Lakmusov papir se uporablja pri redukcijski dieti – prehranjevanje z izključno:
-po želji lahko ješ vse vrste mesa (brez dodtnih omak-najbolje na žaru), neomejene količine jajc, tunine, hrenovk, karkoli mesnega, lahko tudi zeleno solato.
Če ješ samo beljakovine pomeni za telo to, da potrebuje za presnavljanje teh beljakovin ogromne količine energije, ki jo dobiva iz zalog maščobe, ki jo imaš v telesu. Pri takem načinu hujšanja ti lakmusov papir pokaže vijolčno barvo in sicer se obarva takoj.
Če se papir ne obarva, pomeni, da ne hujšaš, to pa pomeni, da si prajšnji dan pojedla nekaj, kar ni na osnovi beljakovin( že griz kruha povzroči to, da ne hujšaš več).
S tako dijeto( ki je zelo nevarna in škodljiva) lahko v mesecu dni shujšaš tudi za 14 kg!!!!
Ko sem sama hujšala na ta način sempolek dietnega lista dobila še napotke za vse vitamine, ki sem jih morala v obliki tabletk pojesti vsak dan(ENE 8 vitaminskih tablet).
Naj še povem,. da je to dieto zelo težko prenašati. Sama sem nehala po 14 dneh, ko sem ugotovila, da sem noseča.
Nikoli več! To je daleč od zdravja.
Lala
Tako mimogrede – neomejene količine beljakovin niso OK, ker se lahko kaj hitro pretvorijo v glukozo, kar bi preprečilo nastajanje ketonov – dieta mora bazirati predvsem na maščobi … (joj, pojdite na google, vpišite “ketogenic diet” pa bo …) z nekaj beljakovinami.
“Redukcijska dieta” – to je prav vsaka dieta! Namen vsake diete je “zreducirat” težo! Ta dieta je po vsej verjetnosti ketogena dieta pri kateri se ob prisotnosti ketonov spremeni Ph krvi in tudi Ph urina! Zato lakmusov papir (lakmusov papir se uporablja kot indikator kislosti oz. bazičnosti).
Telo začne pretvarjati maščobo v ketone, ki jih potem lahko tudi možgani “kurijo” v situaciji, ko ne jemo prav nič ogljikovih hidratov in so naše rezerve glikogena v jetrih in mišicah izpraznjene.
Ta dieta NUJNO potrebuje zdravniški nadzor! Je TOTALNO nezdrava in nekdo, ki želi po njej tudi lepo izgledati, naj niti ne pomisli, da je to pravi način! Ne, ni.