Lak za razpoke (DecoArt) Rayher
Dobro jutro Andreja, kaj pa boš lepega delala? A s servetno al samo razpokice?
Hehe, jaz si tudi vedno želim enakomerne ne predebele razpoke – pa je po moje z vsako vrsta laka enako – nastanejo kakor se jim zljubi, brez kakšnega posebnega pravila :)). Tako da… tudi mene zanima kakšna finta za enakomerne razpoke!
Ne ne Kaja, bom jaz kar pocakala da se posusi. Delala bom po istem postopku kot s tistim lakom. Bom porocala o rezultatu.Delala bom pa servietno, najbrz spet soncnice. Moram naredit darilo.
Jaz sem delala zelo tanke razpoke z enim drugim medijem. Ampak so res, kot ce bi s svincnikom risal.
Poglej si ta kroznik in bos vedela o cem govorim.
Je pa postopek daljsi ( rabis skoraj 2 dni). Uporablja se tudi oljna barva (da se obarvajo razpoke). Ta material sem nabavila v Italiji in ce se kdaj dobimo, ga lahko prinesem pokazat.
Andreja tako lepih razpok kot so tele na tvojem krožniku z nobenim krakel medijem, ki ga ma uporabljamo ne boš dobila. Že to, da te na tvojem krožniku nastajajo tako dolgo – se pravi da je postopek daljši…
Je pa res, da bolj ko je barva redka in bolj kot je na tanko nanešena, bolj so tanke razpoke (pri mojem laku).
Z nanosom goste barve dobiš take velike, kot so na tvojem – mojem krožniku :-))
andrejaS je napisala:
> Jaz sem delala zelo tanke razpoke z enim drugim medijem. Ampak
> so res, kot ce bi s svincnikom risal.
> Poglej si ta kroznik in bos vedela o cem govorim.
>
>
>
> Je pa postopek daljsi ( rabis skoraj 2 dni). Uporablja se tudi
> oljna barva (da se obarvajo razpoke). Ta material sem nabavila
> v Italiji in ce se kdaj dobimo, ga lahko prinesem pokazat.
Zdaj mi pa samo še reči, da piše na tem mediju gomma arabica in se tle vse po vrsti razpočimo. 🙂
Kitty
Pošlji oblikovano (09-01-06 12:01)
ne morem ti rect kaj gor pise. Ga nimam tukaj. Vem pa da sta dva medija. Cracle 1 in cracle 2. Najprej naneses enko, pocakas, da postane prozorna (ker je mlecne barve medij 1), nato dvojko in pustis 24 ur, potem oljno barvo razmazes s krpico, da gre v razpoke, posprejas z zascitnim lakom in spet pustis susiti. Potem pa obdelas s servietno ali decoupage papirjem. Bistvo tukaj je, da se najprej naredi razpoke, nato motivi.
Poglej si ta cracle sottile, to je podobno. Jaz imam od neke druge firme, pa se ne morem spomnit. Bom poskusala kasneje kaj najti na netu.
Andreja – za enakomerne razpoke se obnese valjček. Jaz sem ga ta vikend sprobala na enem lesenem pladnju in sem bila prijetno presenečena, kake, sicer drobne, ampak lepe razpoke so nastale. Pri prejšnjem pladnju sva zgornjo plast akrilne barve nanašala skupaj z možem, vsak z ene strani. On je delal bolj tanke in drobne poteze, tam so razpoke bolj drobne. Jaz sem delala bolj debele nanose in dolge poteze, tam so razpoke bolj velike.
Res svetujem, da poskusiš z valjčkom.