Lak za parket
Lak na vodni osnovi je DRUGAČEN od navadnega laka. Mogoče je res občutljivejši, zato pa je VELIKO BOLJŠI ZA ZDRAVJE!!! Moj brat je slikopleskar in lakira tudi parkete in za bivalne prostore priporoča izključno vodni lak.
Mi imamo klasičnega (smo se vselili v takšno stanovanje), in verjemi, da glede obrabe in poškodb ni čisto nič drugače kot v prejšnjem stanovanju, kjer smo imeli vodnega. Če imaš otroke, bo parket trpel v vsakem primeru, le bolj zdrave bivalne prostore boste imeli, če se boste odločili za vodnega (kar ste pa itak se). Dokler sem bila sama, se je pa lepo obnesel tudi vodni lak.
Bona je dvokopononentni poliuretanski lak na vodni osnovi, ki je vsekakor zelo kvaliteten, najbrž
med najbolj kvalitetnimi laki za ‘običajno’ uporabo. V redu je, če se uporabi še s tekočino za kitanje Bona mix&fill in osnovnim premazom Bona Classic. Sicer pa obstaja Bona Flow in Bona Traffic lak. Ampak že Flow je čisto v redu za vsakdanjo uporabo.
Za porabo in kje ga dobiš v vaši okolici pa vprašaj na http://www.pirc-int.si/ te. (0) 1 25 68 069 . So zelo prijazni in strokovni
lep pozdrav
Tanja
Mi smo z delom izjemno zadovoljni, je pa res, da je bilo opravljeno letos in ti ne morem povedati, kako se reč obnese na dolgi rok. Zelo zelo se je potrudil. Če primerjam s hororji, ki jih opisujejo po durgih forumih, pa sploh!
Če mi pustiš svoj mejl, ti lahko priporočim našega izvajalca, tudi sama sem zanj izvedela od gospe, ki je bila izjemno zadovoljna. Torej sva že dve.
Izvajalec je iz LJ, bi ga bilo za vprašat, ali pride tudi v Zasavje, za tako veliko kvadraturo pomoje bi.
Ostalih navedenih lakov ne poznam.
Ne spomnim se s kakšnim lakom smo mi na novo lakirali parket, vem samo, da nam je mojster predlagal dva…takega, ki se hitro suši in takega ki se suši dlje….ker se nam je mudilo, samo uporabili prvega…na žalost!!!!! Prav kmalu ga bomo vrgli ven in v dnevno položili raje ploščice!!!
Sorodniki so uporabili tistega, ki se suši približno tri dni….in so zelo zadovoljni!!!
lpl