Lajšanje porodnih bolečin
Miška mene pa zanima kaj pa zate pomeni bolečina pri zelo močni menstruaciji?
Mene ko zagrabi pri menstruaciji zna biti bolečina tako močna, da grem skoraj po vseh štirih na wc, od bolečin dobim drisko, prepotim se cela, mislim da me trga narazen in čakam do 1 ure, da mi prime ketonal forte, ker druge tablete ne pomagajo.
lp, tiša
Draga Tiša,
sori, ker se ti spet oglašam, ampak morala sem ti tole napisati:
kot sem rekla, sem jaz med porodom ves čas mislila na to, kako so včasih rojevale ženske…….
Ne sme te biti strah. Če čisto relano pogledava – bolečine pri menstruaciji so totalno brez veze in kako naj rečem “kr neki”; pač boli te in takrat veš, da se ti obeta še nekaj “krasnih” dni s tisto neprijetno krvjo, pa da bo prišel še kakšen krč…skratka brez veze.
Bolečine pri porodu pa so bolečine z namenom, kot pravijo. Takrat te boli in ti veš, da bo kmalu konec in da te boli zato, ker se bliža trenutek, ko boš videla svoj smisel življenja. In to vse odtehta! Med porodom misli na to in ves čas si predstavljaj tisti trenutek, ki bo zdaj, zdaj pa boš videla kako lažje bo vse.
No, to je pa že tista psiha o kateri je bilo zgoraj nekje govora. Jaz si z dobro psiho nisem mogla pomagat, ker sem že na začetku poroda, ki je bil mnogo prezgodnji, vedela, da ne morem upati na dober izid, ampak je tudi tista z ženskami skozi stoletja, pomagala.
Pri tebi bo krasno, boš videla!
Jaz sem med nosečnostjo z zanimanjem prebirala izkušnje porodnic, ki so rojevale z epiduarlno, ampak jaz sem si takrat nekako rekla (sem pač konzervativna), da hočem to izkušnjo-porod, dati v življenju skoz in da vidim kaj to je. Ni mi žal, niti malo. Verjemi, porod je nekaj najbolj fantastičnega in največji čudež življenja. Dopusti si ga doživeti.
Srečno in čim krajši porod pa najboljšega otroka na svetu ti želim.
Miška