Najdi forum

lajsanje kaslja

Kako vi lajsate kaslje pri otrocih? Pri nas je najhujse zjutraj in zvecer! Sirup pa nic ne pomaga! Kako lahko se lajsam kaselj? lp!

Ne vem, koliko je tvoje dete staro. Naš je 4,5 let. Prejšnji teden je hudo suho kašljal, tudi Panatus ni pomagal. Mazala sem ga z Materino dušico, pa tudi ni zaleglo. Potem sem zvečer naredila v kopalnici veliko pare. V banjo sem nakapala: evkaliptus, ameriški slamnik, 31 kapljice in po polurnem bivanju v kopalnici sem mu dala še prepražene kamilice na maslu.
Ponoči je bistveno manj”nabijal”-od kašljanja so ga bolele že trebušne mišice. Zjutraj pa je začel mokro kašljati in stanje je bilo bistveno boljše.

Toliko od mene,

5rica

sirupa brez posveta s pediatrom jaz ne bi dajala.
moja znanka je tri tedne dajala sirup za pomiritev, otrok je pa imel bronhitis!!!!

v lekarni sem kupila nek balzam ki mu ga mažem po prsih. pa spi na blazini.

če traja kašelj predolgo, bi jaz obiskala pediatra.

Naši sta stari 16,5 mes. in jima pomaga Slezov sirup, ki se ga kupi v lekarni brez recepta. Od več mam pa sem slišala, da zelo pomaga, če zvečer k postelji (na višino glave) pristaviš krožnik, na katerega daš na kolobarje narezano čebulo. Enoletna hči moje sodelavke je čez dan bruhala ob kašljanju, ponoči pa ni kašljala, ker ji je vsako noč nastavila čebulo. Je pa res, da smrdi po vsej hiši, ampak če pomaga, se za vonj ne gre sekirati.

LP, Mateja*

Mogoče kašlja zaradi radiatorjev. Poskusi z vodo na radiatorju ali pa vlažilec zraka.

otrok naj sluz ki nastaja lepo spravi ven. zato kaslja. lahko mu pomagas s pripravki iz lanenega semena, ki pomagajo pri ciscenju pljuc.
1. lahko iz strtih lanenih semen naredis prevretek (kuhas 10 min v vodi) in mu ga precejenega das za popit
2. lahko strto laneno seme zmesas z zlicko medu

dajte se posvetovat s pediatrom.

Jaz sem imela podobne težave in v pogovoru s pediatrinjo o čisto drugi temi omenila ta problem. In sem se naučila nekaj novega.
Rezultat:
1. pediatrična klinika močno odsvetuje dajanje sirupov proti kašlju brez recepta ker noben od teh, ki so na našem tržišču nima dokazljivega pozitivnega učinka, marsikateri pa negativne stranske učinke (obvestil s tako vsebino so praktično na vseh tablah pediatrov)
2. izkašljevanje v prvih 2 urah nočnega spanja je dobro. Ne spomnim se več kaj v grlu nabrekne in kaj ne , ampak v glavnem ustvarijo se razmere v katerih se pospešeno izloča sluz iz grla se čistijo zgornje dihalne poti in zato otroci grdo kašljajo – ampak to je problem staršev, ne otroka.

Tako da svetujem previdnost – po moje telefon ne stane toliko, da se pred dajanjem zdravila ne bi splačalo pobarat o zadevi otrokovega pediatra. Ker lahko pa imate bronhitis. Nikol ne veš…

ko je bil sin star 4 leta je skoraj en mesec noro kašljal. Pediatrinja mu je predpisala vse živo (sirupi, mazila, inhalator). Ker ni bilo nobenega učinka, ga je napotila k pulmologu. Pa sem čisto po naklučju govorila z neko mamico in ji povedala za svojo težavo. In mi je svetovala, naj zvečer na gazo namažem svinjsko mast, čez otroku oblečem še oprijeto majico in zadeva naj bi se uredila v par dneh. Ko sem se o tem posvetovala s pediatrinjo je rekla, da raje ne bi, ker laghko pride do kakšne alergije. Toda odločila sem se kljub temu poskusiti. res je soba grozno smrdela po masti, toda ne boste verjela, da je po dveh dneh kašelj popolnoma izginil. Ko se je še kdaj ponovilo obdobje kašlanja pri njem ali pa sedaj pri hčerki, jima vedno namažem predel prsi in predel med lopaticama na hrbtu, toda z mandljevim oljem. Torej bistvo je, da namažete z mastno stvarjo (lahko tudi olivno olje), ker baje pomag, da se sluz “odlušči in ne draži več, zato otrok kmalu neha kašljati. Ker gre za povsem naravne metode, mislim da je vredno poskusiti tudi to.

Zdravo,

mi doma uporabljamo zeliščne kapljice oz. zeliščno skrinjico iz rožmarina,brina,lovor,lavanda,timijan, žajbelj. Te kapljice so odlične tako za imunski sistem kot za limfne bezgavke.
Hčerko ob prehladu namažem po bezgavkah in prsnem košu in naslednji dan je rezultat odličen. Odkar imam zeliščna olja ne uporabljamo nobenih sirupov in tudi nismo bili nič resno bolani.

Lahko si izdelke ogledaš tudi na http://www.sonca.si

Lep pozdrav in čim manj kašlja

New Report

Close