Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? lahko to naredi zobozdravnik

lahko to naredi zobozdravnik

Sploh ne morem verjeti ali je mozno ali ne????
Moj 19 letni brat je bil danes pri zobozdravniku in mu je ta meni nič tebi nič sčistil zobni kamen. Na koncu mu je rekel da mora plačat 7000. Mu pravi brat da mu ni treba ker je zavarovan (hodi tudi v solo) in da mu ni nič rekel da mora kaj plačat, niti brat mu ni rekel naj mu to naredi!?
Je potem klacala mama zobozdravnika,
e je to naredil na bratovo zahtevo, pa pravi da ne in da ima moj brat en zob bolan in mu ga ne more zdravit dokler ne odstrani zobnega kamna (ki ga je kar iz vseh zob). In da je to pod točko A da on ne more nadaljevati dela in da moramo plačat. Mu je potem ata nesel 7000.
Saj ni problem denar ampak halo jaz mu ne bi dala. Naj bi vsaj vprasal pred delom a imate denar, to moram narediti. Kaj če moji se za kruh ne bi imeli, on on pa to kar tak.
A ne bi moral prej povedat kaj namerava (moj brat je mislil da mu bo odstranil zdravilo iz bolanega zoba)????

Brat ni dolžan plačati storitve, ki je ni naročil.
Druga pesem je izsiljevanje zobozdravnika, ki mu je – očitno – podvig uspel. Vesten in pošten zobozdravnik dvakrat preveri, če sta se s pacientom razumela glede plačljivih storitev.
Kaj pa o tem menijo na inšpekcijskih službah?

Praksa je taka, da se, preden se začne zdraviti, najprej odstrani zobni kamen (ki je tudi lahko vzrok marsičemu in povzroča težave). To je samoplačniška storitev. Če pacient v ta poseg ne privoli, ga ima zobozdravnik pravico odklonit in ga tudi bo. Vsekakor pa se pacient mora s posegom, preden se ga prične izvajati, strinjati in mislim, da če hoče imeti urejene in zdrave zobe, je stroitev na mestu.

Ti se kar pritoži na inšpekcijo, ker je moja mami, ki je tudi zobozdravnica rekla, da zobozdravnik ne sme opraviti nobenega samoplačniškega opravila, preden se pacient s tem ne strinja-to je baje po nekih pravilih oz. zakonu!

Jaz sem imela ravno danes slabo izkušnjo pri zobozdravniku. Junija sem bila prvič pri novi zobozdravnici (ker je bila moja prejšnja stalno odsotna-bolniška). En zob mi je zaplombirala in rekla, da imam karies spodaj na obeh trojkah. Naročila me je za danes (29.11.). Ker sem mislila, da mi bo popravljala ta dva sprednja zoba, sem jo prosila za bele plombe. In kaj je naredila – vrgla stare plombe (ki so držale 20 let brez problemov) iz štirke in petke in naredila nove bele?!?! Plačati sem morala 7.000 (brez računa – pa ga nisem niti prosila, ker ne rabim za dohodnino). Še pred tem mi je pa rekla “ja, spredaj lahko damo bele plombe, zadaj pa so boljše srebrne”. Zakaj mi je potem to naredila? Jaz pa itak nisem vedela, kateri zob vrta, ko sem imela polna usta vsega.
Sem bila tako zmedena, da sem pozabila vprašati, kaj je s kariesom na trojkah. No, zdaj sem poklicala, da me je pozabila naročiti in sem naročena konec februarja 2005. Nimam besed…

A bom spet morala zamenjati zobozdravnika? Ali to sploh lahko še enkrat naredim? So kakšne časovne omejitve?
A kdo ve, koliko bi stalo plombiranje zoba, če grem samoplačniško, ker jaz imam zadosti tega usranega slovenskega zdravstva! Če bi prišla k njej v samoplačniško ambulanto, bi se sigurno vse pogovorili…

New Report

Close