Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Lahko destilirano vodo??

Lahko destilirano vodo??

Moji še ne enoletni malčici ponudim za piti le prekuhano vodo. Zanima pa me ker gremo na moje … ali ji lahko dam destilirano vodo, ki se jo kupi v trgovini, da mi ne bo treba prekuhavati. A ni destilirana voda prekuhana voda??

l.p.

Ne, ni! gre za zmehčano vodo, ki so ji odvzete pomembne snovi
Enoletni malčici pač ni potrebno vode več prekuhavati, če vzameš ustekleničeno navadno vodo bo čisto okej.

Niti slučajno!!!!!!! Destilirana voda lahko povzroči hude zdravstvene težave!!!!!!!!!

Pa pamet v roke!

sej otrok ni likalnik

Zivjo,

destilirana voda nikakor ni isto kot prekuhana voda. Pri prekuhavanju se namrec unicijo mikroorganizmi, pri destilaciji pa izlocijo razne soli (karbonate), ki so v vodi, da ta postane mehka. Destilirane vode se tako ne sme piti, ker lahko povzroci razpad celic (osmoza).

Raje kupi flasirano vodo.

Lep pozdrav.

To je sigurno provokacija, da se bomo malo zgražali!!!!

Kaj si ljudje ne zmislijo; destilirano vodo otroku??????????? Noro!!!!!!!!!!!!!!!

(Mogoče je pa zamenjala destilirano vodo z ustekleničeno! Ne vem! Upam pa, da je tako!!!!!)

KRIZA!Me je kar šokiralo……..

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Tinca
kupi ustekleničeno vodo npr. Radenska, Zala, Oda, Jamnica,…….. brez mehurčkov in to je to.

Doma pa ji tudi ni potrebno več prekuhavat (če nimate čisto onesnažene vode), od 1 kozačka iz pipe je ne bo konec.

Tisto destilirano pa čimprej pozabi (oz. kupi le za v likalnik)!!

Ja še tole: ŠE DOBRO, DA SI VPRAŠALA!!!

(ali pa si nas hotla malo “pohecat”?)

mislim, upam da se zafrkavas…
ma jaz ne vem no, kaj eni ljudje nic ne mislijo na tem svetu….
se dobro da mas forum, a ne ?!?
oprosti,ma kar je prevec je prevec!

kupi ustekleniceno vodo in jo prekuhaj, ce pa to ni mozno ji daj piti kar tako…

brez zamere pa fajn se mejte na morju!
lp
Pati

Destilirana voda je tista para, ki jo vidiš, ko voda vre. Baje je najbolje kupit tisto ustekleničeno vodo, na kateri piše, da je izvirska.

Joj kakšni odgovori, pa sej sem normalna (nisem ji dala za pit dest. vode), a sem vprašala le zakaj ne destilirane vode oz. če je in v čem je razlika med navadno!! Nisem želela da se zgražate ampak vsi na tem svetu pa le nismo tako pametni. Če bi sama poznala odgovor na vprašanje ne bi nikoli vprašala vas za mnenje, a ne?? Hvala za odgovore vsem!!

pa brez zamere, drugič pa raje ne bom spraševala kot da me zmerjate

New Report

Close