Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa lahka nizkokalorična hrana – recepti

lahka nizkokalorična hrana – recepti

Pozdravljeni!

Jaz bi pa lepo prosila, vse ki se malo bolj spoznate na zdravo prehrano, če bi lahko napisali katera hrana je res malo kalorična, lahka in neredilana in morda še kakšen recept za lahek zajtrk, kosilo in večerjo. Izogibati sem se začela, kruhu, testeninam in sladkarijam. Jem večinoma meso, sojine polpete, zelenjavo, solate in jogurte. Tukaj pa se že konča. Kaj še naj jem, da bi bilo čimbolj raznoliko, da me ta volja prehitro ne mine zaradi ene in iste prehrane. Včasih sem tehtala 55kg pri 160cm višine, sedaj slabi dve leti po porodu pa še vedno 67kg, si predstavljate kakšna mala bunkica sem, še malo pa se bo lažje kotaliti kot hoditi, malo heca….

Hvala z vaš trud in pomoč!

ojoj… receptov z zelenjavo je ogromno… poglej na kulinarično.net. tam jih je ogromno in zlahka boš naredila selekcijo med redilnimi in neredilnimi…

Recept, ki je meni super in čisto lahek, pa tut ne preveč kaloričen, za večerjo ali kosilo:
– rezine tofuja popečeš, da dobijo tako zlato barvo (jaz ga za en obrok pojem pr 100g, paket pa tehta ponavadi 250g)
– zraven popariš ali skuhaš blitvo ali pa zelje-količina po izbiri 🙂
– v blitvo si dam včasih še žlico lahke kisle smetane, da je bolj kremasta

Drugače pa lahko pražiš zelenjavo (na čisto malo olja ali v vok posodi), pa zraven daš lahko še lečo, ki jo prej skuhaš, ali pa koščke soje, ki jih tudi prej skuhaš, leča ali pa soja sta precej nasitna, sploh v večjih količinah-sam takrat sta tudi bolj kalorična

Kadar se mi ne da kuhat si pa vzamem skuto z najmanj maščobe (npr. Mercatorjeva Zdravo življenje) pa si jo vmešam v zelenjavo. Čisto nora sem na konzervirano zelenjavo od Valfrutte, mislim da se imenuj Mehiška mešanica, prodajajo jo v paketu treh 150g konzerv in ena konzerva ma nekaj čez 70kcal. Vem, da konzervirana hrana ni najboljša, sam je pa super.
Skuto pa itak lahko zmešaš z vsem, sadjem, zelenjavo…

New Report

Close