Lactecon + koliko tekočine je potrebno?
Pozdravljeni,
Naš 4-mesečnik ima težave z zaprtostjo, pri gastroenterologu smo dobili Lactecon. V lekarni so nam rekli, da mora ob jemanju piti tudi tekočino, sicer ne bo učinka. Koliko tekočine je mišljeno oz. bo zadostno in ali mora biti to takoj po zaužitju sirupa (mož pozabil vprašat)? Čaja oz. vode namreč noče sprejeti niti po žlički, ne po flaški. Uspe nam, da spije kakih 10 ml.
Je polno dojen, sem na dieti brez KM in jajc (ima AD, vetrovi, napenjanje…) Kaka zdaj že kak mesec na 8smi dan, s pomočjo svečk, na zadnje niti te niso ”prijele”. Takrat je blato gosto tekoče, kakih ”čepkov” ni.
Hvala za vaš čas in lep pozdrav!
Bojana
Dojenčku težko dajemo dodatne tekočine, če je samo dojen in tekočine zavrača. POnudite, kolikor bo pač sprejel, sicer pa dojenje.
Pozdravljeni,
Danes je že 9ti dan ko ni kakal, zjutraj sem mu dala dvakrat po tretjino glic.svečke za otroke (v razponu 3eh ur), pa 3 ure po zadnji še ni nič. Kako postopati naprej? Počakamo še kak dan, dva? Kako se stanje rešuje za vnaprej in kakšni so lahko vzroki temu?
Izvide testiranj pri gastroenerologu še čakamo (kri). Skrbi me pa tudi, da je od 3m (7130gr) do 4m (7200 gr) na teži pridobil samo 70 gr (sestra je rekla, da lahko da tehnice različno merijo in da bodo oni primerjali njihove izmeritve).
Hvala lepa, bojana
Koliko Lactecona pa otrok dobiva?
Ja, 5 ml zadostuje. Upajmo, da bo s pomočjo Lactecona in npr. vsak drugi dan sladkanih kamilic kakal sedaj prej kot v 9 dneh:=)
Pozdravljeni,
Pri nas se ”nekakanje” še vedno nadaljuje. Danes je 11sti dan. Bila sva pri pediatru, zmenili sva se da povečamo dozo Lactecona in da mu dam svečko. Rečeno je bilo, da bo sigurno kakal. Do zdaj še ni. Kaj pa če, še vedno ne bo? Se moramo kaj pokazat k dežurnemu, ali zgolj čakamo na ”srečni dogodek”. Do kdaj se običajno čaka, če zraven ni nekih težav (trebušček ni trd, otrok je običajne volje).
Hvala lepa!
Lep pozdrav, Bojana
Če do jutri ne bo kakal, bi bilo ne glede na to, da nima bolečin, na ponovni pregled.