Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Laboratorisjek preiskave – kako pomemben je odvzem urina?

Laboratorisjek preiskave – kako pomemben je odvzem urina?

Pozdravljeni

Imam diagnosticiran ankilozirajoč spondilitis. Na začetku sem morala na 14 dnevne preventivne preglede krvne slike in urina.
Sedaj opravljam preiskave na mesec dni. Popolnoma jasno mi je, da kadar imam menstruacijo ne morem oddati urina.
Ker vem, da se mi je vnetje povečalo bi vseeno rada šla na preiskave ampak tokrat ne bi dala urina. Zanima me, koliko pomembne so preiskave urina in ali jih lahko izpustim. Vnetje in s tem prisotnost in povečanje bolečin je že precejšnje in enostavno ne bi mogla počakat še en teden.
Na napotnici piše preiskave AR+KKS+R,AST,ALT,YGT,ALK.FOSF.,UREA,KREAT,SEČNA K.CRP KOMP URIN, ALBUMIN
Ali so preiskave urina zelo pomembne v tem primeru ali jih lahko tokrat izpustim, da se vidi samo povečavnje SR in CRP?

Hvala za vaš odgovor,
Molly

Spoštovani!

Žal na vaše vprašanje, ki zadeva interno medicino, revmatologijo in ne urologije, ne znam odgovoriti. Ne glede na menstruacijo lahko vsekakor opraviti vse, kar se določa iz krvi, torej vse, kar ste napisali (in ne samo CRP), razen zadnjih dveh postavk (kompl. urin in album.). Gotovo je pogostnost kontrolnih preiskav povezana tudi z načinom zdravljenja, ki so vam ga predpisali. To vpliva na stranske učinke, ki bi jih morebitna zdravila lahko povzročila in se kontrolirajo. V primeru, da je nujen odvzem urina, se ta lahko opravi kljub menstruaciji, po potrebi s katetrom. Če imate kontrole vsak mesec, se zdi, da je mogoče (če ni posebnih težav v zvezi z urinom), analizo urina opraviti pač po menstruaciji, vendar je to stvar tistega, ki vas je napotil na preiskavo – on ve, zakaj in tako tudi, kdaj je to potrebno. Vsekakor predlagam posvet z revmatologom oz. zdravnikom, ki vas je napotil na preiskave.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close