Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca laboratorijski izvidi

laboratorijski izvidi

Spoštovani

dobila sem laboratorijski izvid za mojega otroka, testiran pa je bil zaradi holesterola, ker je imel povišanega 6,2, sedanja vrednost pa je 4,8. So pa nekateri rezultati različni od mejnih in se na to ne spoznam, zdravnik pa mi ni nič razložil zato vas sprašujem, če mi lahko razložite kaj ni vredu pri teh rezultatih in zakaj se gre:
K-Lci – 10,79
Khlt – 0,36
MCV – 80,40
MCHC – 357
S-CRP – 10
S-bil.c – 26
S ApolipoproteinA1 – 1,05

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas prav prisrčno pozdravljam.

K-Lci – 10,79 Khlt – 0,36 MCV – 80,40 MCHC – 357 S-CRP – 10 …t vrednosti minimalno odstopajo iz referenčnih vrednosti in ni možno le na podlagi njih govoriti o kakšnih (če sploh) bolezenskih razlogih zanje. S-bil.c predstavlja vrednost celokupnega bilirubina (žolčno barvilo v serumu), ki je višja od dogovorjenih referenčnih vrednosti, Apolipoprotein A1 je komponenta HDL (po domače koristnega holesterola) in je vrednost nižja od željene. O vzrokih za omenjena odstopanja pa je le na osnovi njih težko soditi.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

dobila sem laboratorijski izvid tete, testirana je bila zaradi odstranitve malignega melanoma, ker so nekateri rezultati različni od mejnih in se na to ne spoznam, bi prosila če mi lahko razložite kaj pomenijo odstopanja pri naslednijh preiskavah:
K-eritrociti – 3.8 (4.2 – 6.3)
MCV – 99.0 (81 – 94)
MCH – 34.0 (26 – 32)
S- kloridi – 119.0 (95.0 – 105.0)
S- transferin – 1.84 (2.00 – 3.60)
S- baker – 12,1 (12,6 – 24,4)

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Nekoliko laže bi bilo, če bi bili zraven tudi rezultati, ki so normalni (in kaj se išče). Ti, ki ste jih navedli, pa ne nakazujejo na nič takega, kar bi lahko neposredno povezal z odstranjenim melanomom (in ne gre za večja odstopanja).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close