Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca laboratorijski izvid

laboratorijski izvid

Moje mnenje je, da blaznice ne obstajajo več, obstajajo le psihiatrične bolnišnice, ki obravnavajo določen segment bolezni, kot pač vsaka bolnišnica svojega. Vašega zdravstvenega stanja seveda ne morem oceniti le iz vašega opisa, sem pa prepričan, da je vaša psihična bolezen trenutno vaš glavni problem.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni

Prosim za razlago krvne slike in sicer napisala bom samo te, ki odstopajo, pa hvala za odgovor.

Hematološke preiskave

K-Eritrociti L 3.93 4.2-6.3
K-MCV 98.00 81-94
K-MCH 32.6 26-32

Buokemijske preiskave
S-Holesterol 3.8 4.0-5.7
S-LDL Holesterol 1.79 2.0-3.9
S-Trigliceridi 0.57 0.6-1.7

Pozdravljeni
Tiste “biokemijske” lahko smatrate za dobre, imate pa rahlo znižane eritrocite, njihova prostornina pa je nekoliko večja. Se pa zgolj iz tega izvida ne da sklepati na karkoli.
Lep dan

Lep pozdrav
Prosim za razlago laboratorijskega izvida, napisal bom samo te ki odstopajo ( star sem 49let)
Urinske preiskave
U-hemuglobin 3
U-sediment
Eritrociti 10-20
Bakterije številne
Imunološka preiskava
S-PSA 0,474
Najlepša hvala

Pozdravljeni!
Ne navajate, zakaj ste opravljali omenjene preiskave. Rdeče krvničke, hemoglobin v vodi so lahko od vnetja, kamnov, bakterije od vnetja, iz okolice…. Lep pozdrav

Spoštovani!

Od maja letos sem jemala sirup Legofer zaradi nizke vrednosti Hb (105g/L).
Na kontrolnem pregledu je bilo ugotovljeno, da se je Hb povišal, zato jemanje sirupa ni več potrebno. Prilagam pa celoten izvid preiskave, na katerem je pripis, da se zaradi nekaterih nepravilnosti priporoča mikroskopsko DKS. Moja zdravnica meni, da le-ta ni potrebna.

Lepo prosim za vaše mnenje glede tega, ker nekatere vrednosti kar precej odstopajo od normale in me to malce skrbi. Naj še dodam, da v času jemanja sirupa in odvzema krvi nisem bila bolna.

Hvala že vnaprej in lepo pozdravljeni!

13. 12. 2012

Urinske preiskave
U-osnovna analiza
U-Relativna gostota 1,030
U-pH 5,0
U-Proteini 0
U-Glukoza 0
U-Metilketoni 0
U-Urobilinogen Pod 1
U-Bilirubin 0
U-Hemoglobin 0
U-Levkociti 0
U-Nitriti 0
U-sediment
Komentar urinskega sedimenta – brez posebnosti

Hematološke preiskave
SR 6 mm/h
KKS
K-Lkci 5,7 10^9/L
K-Erci 4,49 10^12/L
K-Hb 146 g/L
K-Ht 0,430 1
MCV 95,9 Fl
MCH 32,6 Pg
MCHC 341 g/L
RDW 14,7 %
K-Trombociti 252 10^9/L

Biokemijske preiskave
S-Glukoza 7,2 mmol/L
S-Trigliceridi 2,54 mmol/L
S-Holesterol 7,45 mmol/L
S-HDL-Holesterol 0,93 mmol/L
S-LDL-Holesterol 5,37 mmol/L

Po šestih mesecih diete sem zmanjšal telesno težo iz 85 na 74 kg, pri telesni višini 174 cm in starosti 48 let. Pritisk malce niha, včasih imam povečanega.

Meritev na današnji dan z osebnim diagnostičnim aparatom 3v1 je dala naslednji rezultat:

27. 06. 2013
S-Glukoza 4,5 mmol/L
S-Trigliceridi 5,0 mmol/L
S-Holesterol 7,0 mmol/L

Zanima me, zakaj je povišana raven trigliceridov ob nižji vrednosti glukoze in holesterola.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni
Ker je res nekoliko nenavadno, da bi se vam v pol leta trigliceridi kar podvojili, kljub dieti, zmanjšanju telesne mase in izboljšanju vsega ostalega, vam predlagam ponovitev preiskave v uradnem laboratoriju (primerjanje lastnih in laboratorijskih meritev je že sicer res le za orientacijo)
Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Hvala za odgovor, na te preiskave me je poslala osebna zdravnica ker se mi je na vodi po dvakratnem labolatorijskem pregledu urina pojavila kri v majhnih količinah,omenjala je tudi možnost da je s prostato kaj narobe .Opravil sem tudi Imunološke preiskave S-PSA 0,474 Prosim za vaše mnenje, imam tudi napotnico za urologa hvala

Pozdravljeni!
Kar zadeva PSA je ok, kar zadeva trigliceride pa vztrajam 😉
lp

Pozdravljeni,

mami (60 let) je pred dvema tednoma prestala že drugo operacijo noge (v roku cca 3 tednov je imela 2 operaciji noge, imela je odprti zlom golenice) in me zanima nekaj glede krvnih izvidov, in sicer trombociti so močno povečani (čez 600), vse drugo v mejah normale. Zanima me, če je to kaj povezano z operacijami oz. z poškodbo? Zdravniki sicer niso nič opozorili na ta podatek.

Hvala!

Lp.

Spoštovani,
prosim za pojasnilo lab. izvida in sicer:

K-zapiralni čas(kol/epi) 175 ….

P-faktor VIII (F VIII:C) 1.31 ………..

lepo prosim za pojasnilo!!!

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni
Obe preiskavi se nanašata na strjevanje krvi, prva predstavljamčas, ko strdek zapre kapilaro, druga pa nivo faktorja v krvi, ki sodeluje prinzaustavljanju krvavitve.
Lep pozdrav

@AK
trombociti, ki sicer v omenjenem primeru niso kritično povišani, so lahko višji kot odziv na poškodbo in kirurški poseg.
Lep pozdrav

Pozvravljeni,

včeraj sem bil na preiskavi krvi in utina, pa me zanima če je kaj narobe in kaj bi lahko bil vzrok, da imam MCHC povečan za 1 ? Mogoče je to malo, samo me zanima kaj bi lahko bil vzrok.

ref. vred. so od 310 – 350 jaz imam 351.

Hvala

Pozdabil sem dodati, da sem imel, pri priskavi urona 0 /uL eritricitov , 1 /uL Levkocitov in 68 /uL Bakterije, pa me zanima kaj pomenijo bakterije, če je vredi itd? Ker pri teh ni podane ref. vred.

Hvala

Pozdravljeni
MCHC višji za 1 ob ostalih normalnih izvidih ni vznemirjanja vreden podatek, v urinu pa naj ne bi bilo bakterij, če je bil odvzet pravilno.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Zdaj že kakšne 3 mesece imam težave, ki kažejo na neko težjo bolezen, ampak je bila krvna slika do zdaj vedno vredu. Danes sem si dal samoplačniško pregledati kri in niso bile vse vrednosti vredu.

BA (predvidevam da so to bazofilni granulociti): 0,7 (normalno do 0,2)
S-CRP: 13 (normalno do 6)

Tudi opazil sem, da so levkociti povečani blizu zgornje meje normalnega: 9,5.

Sam imam sum na levkemijo, ker imam tudi veliko drugih simptomov.

Prosim za pojasnilo zgornjih vrednosti.

Hvala in LP!

Pozdatljeni
Nobena od navedenih vrednosti, ki minimalno odstopajo od referenčnih, sama po sebi ne pomeni nobene bolezni.
Lep pozdrav

Postopek za odvzem urina, ni bil vzet pravilno. Ker sem kar direk v šalčko s prve dal urin.

Hvala za odgovor.

New Report

Close