laboratorijski izvid
Spoštovani dr. Pirnat!
Že 5 let imam Hashimotov tiroiditis (terapija: 75 mg Eltroxina dnevno). Vsako leto testiram ščitnične hormone, letos opažam neke spremembe glede na prejšnja leta: za leto 2005: junij : S-TSH 0,840, S-ft4 17,94, S-ft3 4,5; za leto 20o7 januar pa: S-TSH 1,14, S-ft4 14,43, Sft3 4,10
Kaj pomenijo ti spremenjeni izvidi? Ali je terapija sploh še OK? Rekli so mi samo da je važen TSH, ko ta naraste mi bodo zvišali dozo Eltroxina.
Še nekaj me zanima: Ali se lahko tisti testi aTG, aTPO spremenijo ali je to dokončno, mi lahko te teste še enkrat delajo, mogoče se kaj spreminja? Res je da sem zelo suha (50 kg pri 175 cm), to kaj vpliva?
Zaenkrat dovolj!
Najlepša hvala za odgovore!
Spoštovani!
Pri vas gre za hipotirozo po Hashimotovem tiroiditisu. Glede na vrednost TSH 1,14 mE/l in popolnama normalna pT4 in pT3 je nadomesto zdravljenje z Eltroxin 75 ug dnevno ustrezno. Vrednost TSH se vsekakor tekom let lahko spreminja, zato so potrebne letne kontrole. Ponovno določanje protiteles antiTg in antiTPO nima nikakršnega smisla, ker protitelesa ne vplivajo na potek bolezni.
Lp