Laboratorij v MB, pomoč prosim
Drugi teden grem v laoratorij na te osnovne preiskave. Ker nisem Mariborčanka ne vem če mislim ta pravi laboratorij. Prosila bi vas če mi lahko pove katera če mislim prav: Skratka, ginekologinjo imam v ZD dr. Adolfa Drolca na Vošnjakovi. Ko sem vprašala če je ta laboratorij v isti zgradbi, so mi rekli da ne, da je preko sodišča. In če sem pravilno raziskala preko interneta je to ta laboratorij na Ulici talcev 9? Torej sosednja zgradba od ginekološke ambulante?
Pa še eno vprašanje, ki mi ne da miru: Glede na to, da ne vem, če bom lahko zadržala jutranji urin do takrat, ali je možno, da si v lekarni nabavim kakšno sterilno posodo in doma zjutraj opravim s to zadevo in potem urin oddam v laboratoriju? Od doma pa do Mb imam 40min vožnje…
Sicer nisem iz MB tako da na prvo vprašanje nevem odgovora. Lahko pa ti odgovorim na drugo vprašanje ker sama delam v lab., torej za osnovne preiskave ni treba da je urin v sterilni posodici zato ga lahko shraniš v kakršnokoli posodico ki jo imaš doma (kakšen majhen lonček ki ti je ostal od kakšne marmelade ipd.) in ga dostaviš v laboratorij, ni panike zaradi časa dostave – dve uri ga imaš komot na sobni T, če pa ga boš odvzela prej pa ga daj za tisti čas v hladilnik.
unna, najlepše hvala za odgovor. Bi pa te še nekaj vprašala: ali jemanje tablet Utrogestan, kot vaginalete vplivajo kaj na rezultate in tablete Elevit? Glede na to, da mi G ni rekla nič, da jih ne bi smela jemati na dan laboratorijskega pregleda, jih po moje lahko normalno jemljen eno na 8 ur….
Najlepše hvala za odgovor!