Pred pol let sem imela labioplastiko, na eni strani, pri klitorisu, mi je ostala nekaksna bula, visek koze, nevem. Ce stisnem, je cutiti nekaksno zatrdlino. Ce zelo mocno stisnem, iz bule pride nekaksen trd gnoj, ce veste kaj mislim. Vendar zelo malo, le kaksna pikica. Kaj naj naredim? Sem se upravicena do brezplacnega pregleda in zdravljenja po potrebi, ali se placa vse se enkrat? Kaj naj bi to sploh bilo, in ali mogoce lahko odpravim sama?
pozdravljena,
Najverjetneje je inkluzijska cista, ki je posledica uvihanja sluznice ali kože v podkožje. Glede vaših pravic do posega se morate pogovoriti s kirurgom, ki vas je operiral. V moji praksi bi bili opravičeni do pregleda ter eventuelnega posega brez plačila.
lp,
Spet jaz, se opravicujem ce sem nadlezna, pa vendar…
Sem sla nazaj, kjer so me operirali, pa pravi zdravnica, da njej ni nic cudno, da zgleda cisto normalno, in da je to brezveze operirat se enkrat. Ubistvu me je prepricevala, da je vse super. No, potem je rekla, da gre lahko tudi za lojnico ali nekaj takega…Poseg bo opravila se enkrat, vendar se ob tem pocutim, kot da ji jaz tezim, itd. Kaksne so sploh moje pravice? No, na tem posegu mi bo rezala samo to, jaz pa imam se na drugi strani nekako grd rez, ki je bil tudi grdo zasit, koza odrezana, ampak malo jo je ostalo. Si predstavljate? No, ob njeni nejevolji (ze skoraj jezi, ces kaj hodim jokat k njej) ji tega sploh nisem upala omenit. Pa se motnje imam, ob takih situacijah kar zablokeram in se ne upam postavit zase. Zdi se mi, kot da sem toliko denarja vrgla v smeti, saj moj klitoris zdaj izgleda ciden, ob straneh je kar guba… 🙁 Kaj mi sploh preostane? Namrec zelo sem zakomplexana zaradi tega, spolnim odnosom se izogibam, kar pa me zelo muci. Ce grem drugam, npr. k Vam na pregled, bi placala polno ceno za labioplastiko, ali pride kaj manj?
…največ težav bi rešil odkrit pogovor z vašo zdravnico, saj je možno, da vaše stiske ne izrazite dovolj jasno.
…glede ponovne labioplastike, pa bi moral najprej videti, kaj se da korigirati.