labello
Spoštovani!
Morda moja tema ne spada ravno pod vaš forum, vendar mislim, da ste med.over.net najbolj kompetentna oseba, da mi poda odgovor na moje vprašanje. V 6. ali 7. tednu nosečnosti sem bila na morju. Ker mi je koža na stopalih razpokala do bolečih ranic, sem si jih oskrbela z edinim, kar sem imela pri roki in sem upala, da mi bo pomagalo omiliti bolečine. To je bil čisto navaden labello classic (Cera Microcristallina, Octyldodecanol, Hydrogenated Polydecene, Cetyl Palmitate, Ricinus Communis Seed Oil, Myristyl Myristate, VP/Hexadecene Copolymer, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Butyrospermum Parkii Butter, Cocoglycerides, Pentaerythrityl Tetraisostearate, VP/Eicosene Copolymer, C20-40 Alkyl Stearate, Cera Carnauba, Simmondsia Chinensis Oil, Panthenol, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Cera Alba, Aqua, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Citral, Parfum). Na umita stopala sem ga tri dni vsak večer izdatno vmasirala in si čez obula čiste nogavice. Sedaj, ko razmišljam o tem početju pa me je pričelo pošteno skrbeti, da sem s tem škodila plodu?
Lepo podravljeni!
Pozdravljeni!
Vaš strah je nepotreben. Labello classic se uporablja za nego ustnic, zaradi česar mora biti še toliko bolj varen in predvsem neškodljiv. Že sam način uporabe izdelka mora zagotavljati varnost, ker se njegove sestavine hitreje absorbirajo skozi tanko kožo ustnic in ustne sluznice. Zato morajo biti vse sestavine neoporečne in strokovno preverjene. Menim, da niste naredili nobene napake.
Izdelek Labello classic sodi med kozmetične izdelke in sicer na področje, ki ga ureja in kontrolira Ministrstvo za zdravje, Urad RS za kemikalije.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.