Ja, to Mito!!! Kandida, zakisanost, umetni dodatki v prehrani. Kako naj potem hujšamo? Bo treba vse bio kupovati in bio hrano doma jesti. Potem je še teorija o GI. Zato sem tudi jaz zmedena, kako naj hujšam, in ali je bolje jesti samo bio hrano in brez vseh teh dodatkov. Berem tudi, da je zakisanost posledica beljakovinske hrane, torej te živali pitajo z umetnimi krmili in hormoni itd …
Zdravo
Pogledal kolk dodatkov,ki jih uporabljam ima aspartam in ugotovil le eden od 6-ih,ki jih imam trenutno!Torej ne vsebuje vsak dodatek aspartam!Poleg tega pa se ne sekiram kej preveč glede teh umetnih stvari,ker tako ali tako ne popapam preveč praha dnevno in ne vidim razloga za strah!Ne kadim,ne pijem alkohola,nekako poskušam čimbolj zdravo jest,se rekreirat,migat,doseč nekaj!Poleg tega sem 100% doping free in glede na to da ima le en dodatek aspartam se mi zdi neumno preveč sekirat!Zgolj informativno jeseni gredo trije moji kolegi na BB tekmo in med tem ko bodo večina njihovih tekmecev na “kokoškah” bodo oni dobesedno na špinači in bo/bi bilo zanimivo videt napis na njihovih majicah 100% doping free(če jih bodo oblekli)in oni bodo zame zmagovalici neglede na rezultat!Ti umetni preparati pa niso le v dodatkih k prehrani,se jih je pa pametno izogibat!Se strinjam!
Lp(Denis)
Uglevnem doma kuhama. Punca kuha odlične kaše na 101 način. Zjutraj kakšno ajdovo kašo noter pa kake rozine, pa rožičevo moko za sladilo… Ko hodim okol mam hrano ponavadi sabo.
ZA po treningu pa imam ene whey brez okusa, sladil pa mešam z vitargom.
Brez sladil sem našel natural whey na tej strani: http://www.vo2sport.com