Najdi forum

l carnitine in cla

Trikrat na dan ob obroku vzamem eno CLA tableto. Zdaj pa berem malo in vidim, da je fino kot dodatek in pripomoček pri hujšanju jemati tudi L-carnitine.

Mi lahko kdo kaj več pove, prosim? Torej, lahko jemljem oboje? L-carnitine pred vadbo? Kako se pa dozira?

Gledala sem na maxximum portalu in je kar nekaj teh L-carnitine tabletk…katere naj izberem?

http://www.maxximum-shop.com/advanced_search_result.php?keywords=l+carnitin

Prosim lepo za nasvete!
Hvala!

Zdravo
Jaz bi ti pol ure pred treningom(kardio) predlagal da vzameš 1g karnitina,800mg ekstrata zelenega čaja pa nekje 150mg kofeina,lohk še vzameš kakšen Power Juice,da bodo noge tekle same od sebe!1g Karnitina vzami tudi takoj po treningu!Glede CLA,jemli ga med obroki,skupno na dan nekje 4-5 kapsul!To je to
Lp(Denis)

Hvala Denis!

MI lahko še malo pomagaš? Ker jaz se malce ne znajdem med temi produkti, kupujem pa na maxximum portalu.

Torej za karnitin + zeleni čaj bi si nabavila tole:
http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?products_id=873&osCsid=2b95fd006a4ef8b9ae24c81236398c43

Za kofein tole:
http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?cPath=44_70&products_id=775

Za power juice pa ne vem…kje pa to dobim?

Kaj meniš o mojem izboru? Pa karnitin in kofein tabletke kar skupaj vzamem pred treningom?

Hvala za pomoč!

Zdravo
Aha!Lohk še pogledaš mal po drugih spletnih portalih,drgač pa vsekakor izbira ni slaba!
Nedavno nazaj so v slovenijo prišli dodatki k prehrani(seveda naravni)iz firme PEAK.Dobijo se na žalost trenutno samo v eni slovenski spletni trgovini,kolikor sem jih iskal jih drugje nisem zasledil!Ma nočem neke reklame delat,sam imajo res dobre/kvalitetne proizvode!Recimo SPEED,ki ima na kapsulo nekje 470mg ekstrata zelenega čaja in nekje 80mg kofeina,torej 2 kapsuli so super pol ure pred treningom kardia+dodaš še L-karnitin tako kot sem ti zgoraj napisal!Glede power juice-a ni obvezno ampak je z njim vsekakor trening lahkotnejši(imaš več energije),če se tako izrazim!Poglej mal pod PEAK proizvode na spletni strani http://www.fitnes-prehrana.com!Pa ne vzet,da hočem reklamo delat,sam sem osebno zelo zadovoljen z proizvodi tega proizvajalca,saj so tudi kvalitetni in niti ne tako dragi,če upoštevamo kvalteto!Poglej pa boš vidla!
Lp(Denis)

Hvala, Denis!

Ne, jasno da je jemljem, da delaš reklamo – oz.je to taka dobronamerna reklama, ki jo potrebujemo:)) Nič ni narobe svetovati, kje kaj kupiti – jaz o teh proizvodih ničesar ne vem in sploh ne bi vedela, kaj in kje kupiti, če ne bi tule vprašala! Tako da sem zelo vesela in hvaležna za nasvete!

Si grem pogledat tole spletno stran!

Aja, še tole bi vprašala: te tabletke se lahko kombinirajo med sabo? Torej lahko vzamem Speed in hkrati L-Carnitine? Pa še power juice (včasih res rabim pomoč, da dobim energijo za trening)?
Potem pa še po treningu tabletka L-Carnitine – sem prav razumela?

Hvala!

ITAQ,da se lahk kombinirajo oz.je večji učinek!Torej vzameš 1g L-karnitina,potem 2 kapsuli SPEED-A in 25ml power juice pol ure pred treningom!
Sam pazi power juice že vsebuje ekstrat zelenega čaja,kofein,L-karnitin in še neke druge sestavine,če si pogledala sestavo.Vsebuje 500mg L-karnitina,150mg kofeina,100mg ekstrata zelenega čaja,torej poleg 25ml power juica dodaj še 2 kapsuli SPEED-A in 2 kapsuli(PEAK) oz.500mg L-karnitina!Po treningu pa 1g L-karnitina oz.4 PEAK kapsule L-karnitin z šejkom po treningu!
Lp(Denis)

ITAQ,da se lahk kombinirajo oz.je večji učinek!Torej vzameš 1g L-karnitina,potem 2 kapsuli SPEED-A in 25ml power juice pol ure pred treningom!
Sam pazi power juice že vsebuje ekstrat zelenega čaja,kofein,L-karnitin in še neke druge sestavine,če si pogledala sestavo.Vsebuje 500mg L-karnitina,150mg kofeina,100mg ekstrata zelenega čaja,torej poleg 25ml power juica dodaj še 2 kapsuli SPEED-A in 2 kapsuli(PEAK) oz.500mg L-karnitina!Po treningu pa 1g L-karnitina oz.4 PEAK kapsule L-karnitin z šejkom po treningu!
Lp(Denis)[/quote]
Torej zaužiješ pol ure pred vadbo vsekup 1g L-karnitina,1040mg ekstrata zelenega čaja,310mg kofeina in še nekaj drugih stvari!Po treningu pa zaužiješ 1g L-karnitina+priporočeno sirotka,nekje 20-30g hitrih OH-jev in priporočen je tud predvsem vitamin C(nekje 1g)!50 min po treningu pa en obilen obrok recimo pusto meso,zelenjava in kakšna kapsula CLA!
V kateri polovici dneva pa imaš kardio trening?
Lp(Denis)

ČE kaj velja za PEAK velja predvsem to da je poceni. Vem kakšne so nabavne cene in vem kakšne so prodajne. O kvaliteti nebi sodil ker ga nisem še niti poskusil. Ampak nevem zakaj bi tako kompliciral. Vse te stvari se sicer slišijo blazno dobro ampak učinek se omeji ponavadi bolj na placebo. Zato bi ti svetoval. Če že res imaš urejeno vadbo prehrano na gram natančno, 5-6 obrokov na dan, potem mogoče nebi bilo slabo poseči po kakšnem dodatku, saj bo v tem primeru imel kakšen učinek.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Se strinjam z Mitom. Preveč komplicirate za tako enostavno stvar kot je izguba nekaj kilogramov.
Kako bi potem morali komplicirati športniki, ki imajo 100 x bolj zahtevne cilje. Kakšno kombinacijo dodatkov bi oni potrebovali?
Če gremo v on-line trgovino in začnemo brat kaj vse pridobimo z učinki posameznih dodatkov dobiš občutek, da skoraj več ni potrebno trenirati/delati saj vsak obljublja vsaj 10-20% izboljšanja na “svojem” področju. To pa na srečo ni res.
Uspeh si ne moreš kupiti, uspeh si moraš prigarati. Če želiš imeti sam pri sebi čisto vest.

Vse kar potrebuješ je dobra volja, disciplina, trdno delo, pravilna prehrana, dovolj vitaminov+mineralov in regeneracijski obrok takoj po treningu, ki mora biti hitro in enostavno gotov. Za to je za vzdržljivostne športnike zelo uporaben na primer Endurox R4 ali nekaj podobnega.
Vse ostalo je vprašljivo in večinoma “nerentabilno”, včasih celo zdravju škodljivo, če jemljemo veliko različnih “zdravih” izdelkov, ki nas predozirajo z “zdravimi” hranili.

Zdravo
Ko smo že glih pri prodajnih in nabavnih cenah,pogledi si mal ameriške izdelke,kakšne cene imajo pri nas kakšne pa v Ameriki!če že tako dobro poznaš peak firmo,pol upam da veš da imajo svoje plantaže za izdelavo soje,tribulusa,feenugreaka,ipd.in jih gojijo na najboljši/bolj zdrav način,verjetno tud veš da peak svoje dobičke namenja predvsem za razne raziskave oz.v koristne zadeve tud za kupce oz.v dobrobit kupcev!
Glede kvalitete – imajo vse možne certifikate ( ISO,HACCP … ) vsi izdelki so neodvisno testirani od najbolj znanega nemškega laboratorija ( Arotop ) , imajo uradno priporočilo nemškega inštituta za prehrambeno medicino ( DGE ) in PEAK je edina nemška firma ki garantira z certifikatom 100% doping free izdelke.Tko da….,no vglavnem še enkrat ne mislim delat kakršnekoli reklame ali kej podobnega,daleč od tega ampak zanimanje za to firmo se je v zadnjem času zelo povečalo,le zakaj!Zato sem pa tud izpostavil speed,ki ima zelo dobro kombinacijo naravnih substanc!In še nekaj res je da si uspeha ne moremo kupiti ampak neumno se mi zdi zakaj ne bi uporabljali dodatkov k prehrani,če pa so ampak še enkrat to so le dodatki,ki pomagajo k boljšim razultatom(kar ponavadi tud piše pod izdelkom,če smo pozorni)!Treba je imet pošlihtano prehrano,pridno trenirat in še le takrat bodo ti dodatki prišli do izraza in v naravnih dodatkih ne vidim nič slabega!To je treba imet razjasnjeno!
Lp(Denis)

ko sem delal kot kondicijski trener v eni naši zelo znani reprezentanci je prišel k meni lastnik slovenske firme, ki proizvaja dodatke k športni prehrani. No ja, saj jih ne proizvaja, naredil je recepturo sedaj pa mu v neki tovarni nasujejo noter tisto kar je v recepturi on pa da gor svojo nalepko. Na njemu je potem delo, ki se mu reče marketeing. Njegov marketing pa je bil zelo zanimiv. Vsem trenerjem je najprej povedal koliko procentov artiklv je doping kontaminiranih, razložil jim je komplikacije pri doping pozitivnem športniku in ko jih je res čisto prestrašil je povedal da on surovine pregleda in nadzoruje tudi potek izdelave. Izdelke je potem prodajal za 2x dražje. Dejstvo pa je da je na svetu le ene par tovaren ,ki izdelujejo whey, glutamin, kreatin itd… Vse ostali brandi pa potem te surovine pakirajo v svoje škatle s svojo recepturo, svojim okusom in svojim marketingom. Zato je povsem možno da so enake surovine v firmi PEAK in v otroški hrani iz DM.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Hvala za mnenja!

Ja, saj se strinjam, samo priznam pa, da bi rabila kako “poživilo”, ker sem počasnež po naravi, že od nekdaj. Nisem aktiven tip človeka, eni so taki, da ne morejo zdržati doma ali v postelji samo s knjigo ali samo sedeti – jaz brez problema:)

Nisem športnica, ne maram laufat naokrog, niti ne maram izletov, sprehodov…taka sem pač. Komot sem lahko na miru po cele dneve:)) Nič mi ne manjka, če je dobra knjiga, muzika in mačka v naročju. To ima veliko prednosti sicer, ker smo z aktivnostjo in s tem da je treba vedno nekaj delat in ne “zapravljat časa” v naši družbi kar preveč obsedeni in se je danes ljudem dejansko problem sprostit in “delati nič”.

To je dobra plat, ima pa seveda svoje minuse, ker določena aktivnost je potrebna in kakor imajo eni problem s tem, da se umirijo, imam jaz problem s tem, da se spravim v pogon:))

Res je sicer, da niti izpita za avto nimam (in ga tudi, kot kaže, ne bom imela:)) in je moje edino prevozno sredstvo kolo, v službo, po opravkih grem vedno, ob vsakem, vremenu in v vseh letnih časih s kolesom.

Recimo da s tem nekaj miganja pridobim, a tega ne štejem resno v svoje gibanje, čeprav naredim včasih kar konkretne razdalje, pa tudi utrip se mi poveča. A to je zgolj prevoz, sem že vajena.

Zato je treba tudi doma kaj migat, in včasih se mi je izreeeedno težko spravit:)) No, saj ko se odločim, gre. Danes zjutraj sem vstala 20 čez pet in šla telovadit. Nato pod tuš, pojedla skuto in nato bila v službi ob sedmih.

Takega urnika si želim vsaj parkrat na teden, a toliko se poznam, da vem, da mi zna motivacija hitro pasti in tudi zelo hitro me zna premagati moja želja po zabušavanju in poležavanju:)) In dejansko sem vsako popoldne zaspana, komot spim, medtem ko si nekaj mojih prijateljic tega sploh ne predstavlja (pa niso športnice, daleč od tega, ena je celo kar okrogla, a si ne more niti zamislit, da bi popolne spala, morda lahko le za par minutk zapre oči). Jaz lahko čez dan konkretno spim po dve, tri ure:))) Taka sem od nekdaj, morda je pač enostavno moj energetski nivo tak.

In če obstaja kaka stvar, ki te poživi, ki ti dvigne nivo energije, pa da ni ravno nekaj, kar je res ogrožujočega za zdravje, bi se je jaz z veseljem poslužila. Ne moti me, da je nek kakor sintetičen pripravek…če deluje, bi vzela, ker bi rada svoj motor dala v rahlo višjo prestavo.

Tisti, ki ste po naravi športni, si morda težko predstavljate, kaj je to človek z nizko energijo. In potem se zgražate, da smo leni in nedisciplinirani…morda do neke mere res, a ni vse le v tem. Morda je telo enostavno drugače naravnano.

Mene sicer ob živce spravljajo ljudje, ki morajo stalno nekaj delati in početi, to mi je tudi malo mimo, a jaz sem pa nekje druga skrajnost in tako je vedno bilo z mano, od otroštva.

Zdaj to čisto sprejemam, taka sem, samo ko se je treba lotit stvari, so težave in če se da, bi si pomagala, da telo spravim v višji pogon. Se mi to ne zdi nič narobe. Ker stalno se siliti, je tudi zoprno. Eni grejo z veseljem švicat in teč in skakat, jaz pa rabim kar precej časa, da se “zagonim” in not padem in da potem to vzdržujem, je napor, ne zabava.

Pa sem trenirala stvari, tudi karate, sicer mi je dobro šlo, a nikoli se nisem v stvar zagnala s ful navdušenja ali nabita z energijo. Pri športu je tako. Kaj drugega počnem z več navdušenja, recimo berem, pišem in ckrljam mačke:)), a pri gibanju je tako. Sem pač počasnež.

Zato če kaj od teh zadev pomaga, da bo trening lažje tekel, da bom malo bolj z navdušenjem gonila, potem sem vsekakor za to:)))

samo če pa res deluje, je pa očitno še vprašljivo:)

Khm, ful sem se razpisala, tu pa ne rabim nobene vzpodbude, he, he, gre kar samo:))

kakorkoli, hotela sem reči (ker ne vem, če se bo vsem dalo čez zgornjo klobaso pregrist:)), da bi res rada nekaj, da mi dvigne nivo energije, ker imam prenizkega že po naturi. Tudi pritisk imam nizek itd. rada bi, da bi mi trening šel bolj gladko, ker sicer se težko spravim. Da bi čutila malo več poleta pri treningu, tako nekako.

Kot sem rekla, sem trenirala že stvari, tudi karate, a tistega poleta ni…morda se moram pa pač sprijaznit, da raje pišem kot tečem:)

Pa lep pozdrav vsem!

Ja Mito je nekaj resnice tudi v tem ampak to je dost bolj značilno za manjše,majn znane “firme”!Zanimivo je predvsem tudi da PEAK sponzorira vedno več ameriških športnikov,pa imajo američani zelo veliko kvalitetnih firm,pa če imaš čas pogledi si mal še druge izdelke od PEAK oz.sestavo in jih primerjaj z najnovejšimi študijami!PEAK ni maček v žaklju,to si upam trdit,je pa res da ima vsak svoje mnenje!
Lp(Denis)

če mi pokažeš firmo ki ima whey proteine brez apartama ali drugih umetnih sladil brez, GMO in MSG, brez umetnih barvil ali umetnih okusov, pa da je še izolat, takšne proteine bi jaz kupil. Kupil bi kakšen kreatin z aveno sativo in z litijevim orotatom Kje so to dobi?
A zakaj kompliciram? Verjetno ti je poznan učinek cromium picolinata. Jemlješ ga verjtno takrat ko se definiraš. TEorija gre nekako tako, da telo spozna crom zaradi podobne mulekoulske strukture kot inzulin in to ima potem učinek na inzulinsko rezistenco. Podobno je pri vseh tistih dodatkih iz nafte. Vendar jih telo spozna kot estrogen! zato obstajajo čisto legitimne študije.Petro kemikalije pa se uporabljajo za ojačevalce okusa, umetna barvila, umetne okuse…

Vidiš take produkte bi rad našel, pa mi je vseeno če je nemški PEAK, poljski Olimp, ali pa Kanadski Nutrabolics

Apsartam pa je ena od rakotvornih snovi, res je bolje prej pogledati sestavino. Uh, zdaj ko to berem, sem čist pozabila, da naj pogledam svoje maxxwhey proteine.

Zdravo
Za whey če že iščeš takšnega brez sladil oz.bolj čistega poglej tega
Proforce 100% Whey Isolate 1,9 kg!Glede kratina,pa ne vem kje boš najdel takšnega.Imensko je to verjetno nekje tekega,Di- ali Tri-Creatine-Orotate(50 – 70 % vsebnost kreatina, zelo dobro absorbilna, orotat je eden izmed »rastnih« faktorjev ( tudi v wheyu ) Zelo dober efekt pri ustrezni količini – 5 g.)
Zgolj za info,PEAK uporablja izredno malo umetnih sladil!
Glede sladil,pa tudi dolgoročno jemanje le teh v RESNIH študijah ni pokazalo posledic.Je pa res da boš na netu našel sponzorirane študije od privržencev tega ali onega ki bodo zagovarjali svoje.
Mislim da,umetna sladila v NORMALNIH količinah niso nevarna!
cromium picolinata nisem nikoli uporabljal,vbistvo če sem iskren se nisem v to niti pogljabljal čeprav pa sem že slišal za njega ja tak na hitro!Bom se mel informiral glede tega tud!
Lp(Denis)

Res je,sam to velja po moje za večje količine le tega!Je pa žalostno da na naketerih embalažah oz.opisih izdelkov dodatkov k prehrani ne najdemo katera sladila in ipd.izdelek vsebuje!
Lp(Denis)

proforce mam zdej …
iskal sem pa litijev orotate ne creatin
koliko so to večje ali manjše količine? Povprečen bilder tega zaužije sigurno večje količine saj vsaka stvar od športnih dodatkov vsebuje aspartam. Pa ni nobenemu nič kajne??
Praksa je nekoliko bolj zakomplicirana. Poglej tele fante po fitnesih vsi so močni zdravi, predavajo o prehrani vejo kako se shujša itd… Vendar te fantje še niso slišali za kandido, ni jim jasno zakaj jih učasih napenja v trebuhu, niso še slišali za zakislenost organizma, napenjanje in vetrovi pa so stalna praksa. O prehrani je potrebno vedeti še kaj več kot samo ogljikovi hidrati, maščobe in beljakovine.
Ko se lotiš še iz tega nivoja potem ti ni več vseeno ali ima tvoja hrana aspartam, umetna sladila ali ojačevalce okusa.

New Report

Close