Najdi forum

L-Carnitine

zanima me če kdo uporablja te tablete, L- carnitine…tako za hujšanje, kot za naravno “poviševanje” energije,..med drugim pomaga pri preprečevanju srčnih bolezni, ..skratka, kdo že slišal za to? Sam bi vkombinaciji s fitnessom jih uporabu, da bi se znebil odvečnega maščevja.

hvala

L-karnitin je smiselen samo:
1. ce so vsi ostali dejavniki za hujsanje postimani v nulo (prehrana, kardio, utezi)
2. samo na tesce pred kardio treningom.

Nima pa nekih fantasticnih ucinkov. Ce bos shujsal, bos shujsal predvsem zaradi stvari pod tocko 1. L-karnitin bo mogoce prispeval k temu kak promil.

Kar l-karnitin pocne, je to, da mascobe, ki jih med aerobno vadbo telo uporablja kot vir energije, spravi v telesne pecice. Je torej nekaksen “drvar”. Ne kuri pa l-karnitin nicesar. Kurijo pecice (mitohondriji).

__ http://www.cenim.se

Ciao

kaj pa bi mi svetovala…da bi uporabljal poleg fitnessa in teka, da bi v relativno hitrem času:)) pokuru maščobo v trebušnem predelu? Prioretata je zgubit trebušček. sej nimam ga veliko, ampak kar je, me zelo moti.
hvala

Če hočeš izgubiti maščobo lokalno, je najboljši Helios (inj. Clenbuterol & Yohimbin)

a ti bi popolnemu amaterju, ki še najbrž nima pošlihtanih osnovnih pojmov glede prehrane in treninga, svetoval helios?

to sem se tud sam spraševal, sanja se mi ne spoh kaj bi pojedu. Tko da vsak nasvet je dobrodošel. >>>>>>>>>>> Povedat morm d sem šele začel s fitnessom, tečem pa že neki čas. Cilj je zgubit obroček:) zaenkrat

Prvo kar moraš vedet je to da trebuh ni samo ena mišica na telesu. Če bi rad izgubil obroč okoli pasu moraš pripraviti celo telo da bo aktivno. Alfa in omega vsega je tek še najbolj na tešče, takoj zatem pride prehrana “low fat” ( čim manj maščob) za oblikovanje telesa pa fitness in pravilni program vaj v fitnesu. Priporočam ti tudi pas okoli trebuha ta ti bo topil maščobo. (da ne bo pomote ne bo pas tisti ki bo topil maščobo ampak ti sam ko se boš znojil pas ti bo pripomogel k večjemu znojenju). Odvisno je od tebe kako močno si želiš izgubiti trebušček, za boljše rezultate si omisli strokovno pomoč (trener)

Za ta ‘pas’ sem jaz uporabljala navadno folijo :))))
res, tisto za v kuhinjo prozorno 😉 no jaz sem to uporabljala po nogah (stegna in trebuhu) med rolanjem, ker se izredno malo potim in ce se pac nisem nic ‘presvicala’ mi je blo ko, da nisem nic delala ceprav sem rolala intezivno po uro in vec.

ZELO pa moras pazit na tekocino!!!!!

Zakaj misliš, da če “švicaš” porabljaš več maščobe ali da je trening bil boljši?
Saj si se samo znebil več vode, ki jo itak moraš takoj nadomestiti.
Za kurit maščobe je dovolj obremenitev, ki ne producira veliko švicanja. Mora pa biti dolgotrajna( vsaj 45-60 min).
Pomanjkanje tekočine dviguje utrip. Višji ko je utrip manjši delež maščobe porabljamo.

Očitno ne poznate osnovne principe porabe virov energije.

Moje mnenje: Stran vrzen denar.

Raje se skoncentriraj na prehrano in dober trening, denar pa ce ze porabi za druge dodatke – seveda ce jih sploh potrebujes (odvisno od cilja).

Ucinkoviti fatburnerji so samo skodljivi fatburnerji.

Kolesar, vsekakor, če več švicaš, porabiš tudi več maščobe.
Enkrat sem gledala dokumentarec po televiziji, kjer je človek gonil kolo. Najprej na prostem, potem pa so ga zaprli v komoro, da ni imel dotoka svežega zraka. Kaj misliš, po kateri metodi je porabil več kilojoulov?

Ariadne to je neumnost… tako kot je že kolesar povedal, potrebno je poznati principe. sama poraba ne pomeni veliko. bolj je pomembno kaj kuriš. ni potrebno uničevati telesa, da bi shujšal v maščobo.

New Report

Close